Vismaz sestā daļa Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) pārtikas palīdzības kravu uz Afganistānu tiks transportētas caur Latvijas ostām, šodien ziņo laikraksts "Biznes & Baltija".
Pēc laikraksta sniegtajām ziņām, no šā gada 1.oktobra līdz nākamā gada 1.martam caur Latviju tiks nosūtītas kopumā aptuveni 80 000 līdz 90 000 tonnu humanitārās palīdzības kravu, turklāt kravu apjoms varot palielināties, ja tiks sūtītas palīdzības kravas arī uz Ingušiju un Čečeniju. ANO palīdzība Afganistānai tiek sūtīta jau aptuveni sešus gadus, un, lai nogādātu pārtikas kravas šīs valsts ziemeļos, kā īsākais un izdevīgākais izvēlēts ceļš caur Latviju.

Kā pastāstījis Latvijas uzņēmuma "Lat Finn Agency" menedžeris Māris Lūns, šādu kravu transportēšanas ceļu ir izvēlējusies ANO palīdzības programmas pārstāvniecība Islambadā, un kompānijai jau pirms pieciem gadiem izdevies iekļūt starp tiem uzņēmumiem, kas pārvadā humanitārās palīdzības kravas. Patlaban uzņēmums ir atbildīgs par visām kravām, kas Latvijā nonāk pa jūru, kā arī par šo kravu tālākas virzības koordināciju.

No Rīgas humanitārās palīdzības kravas pa dzelzceļu tiek nogādātas noliktavās Tadžikstānā, bet tālāk tās tiek nosūtītas jau uz noteiktām vietām Afganistānā. Uzvarot konkursos, šo kravu pārvadāšanas posmu nodrošinot Latvijas kompānijas "Kompass tranzīts", "Universālā transporta aģentūra" un "Lat Finn Agency". Kopumā minētajā laika posmā līdz nākamā gada 1.martam Afganistānā esot plānots nogādāt aptuveni pusmiljonu tonnu palīdzības kravu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!