Foto: LETA

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Juris Visockis ( V) atvainojies Jūrmalas aizsardzības biedrībai (JAB) par saviem nepārdomātajiem izteikumiem, nepamatoti kritizējot tās darbību un sakot, ka tā "čakarē cilvēkus".

Partija valde vēstulē Jūrmalas aizsardzības biedrībai norādījusi, ka Visocka biedrībai veltītie izteikumi bijuši nepārdomāti un par tiem viņš publiski atvainojas, portālu "Delfi" informēja "Vienotības" pārstāve Laila Timrota.

"Esam pārliecināti, ka mūsdienīga un demokrātiska valsts pārvalde nozīmē atklātu un pamatotu visu līmeņu institūciju darbību, iesaistot lēmumu pieņemšanā un apspriešanā visplašākās iedzīvotāju grupas. Pilsoniska sabiedrība un izglītoti vēlētāji ir būtiska politisko procesu sastāvdaļa, tādēļ godīga un atbildīga politiskā rīcība nozīmē atbalstu stipras pilsoniskās sabiedrības un aktīvas pilsoņu līdzdalības veicināšanu valsts pārvaldīšanā un politiskajos procesos," klāstīts "Vienotības" valdes vēstulē biedrībai.

Partija arī uzsvērusi, ka aktīva pilsoniskā līdzdalība ir tiesiskas un demokrātiskas valsts un sabiedrības pamats, un Jūrmalas aizsardzības biedrība ir lielisks piemērs tam, kā aktīvā un pašaizliedzīgā darbā iespējams aizstāvēt labas pārvaldības un caurskatāmības principu ievērošanu pašvaldības darbā. Tāpat biedrība nodrošina Jūrmalas iedzīvotājiem iespēju piedalīties nozīmīgu lēmumu pieņemšanas procesā, kas skar viņu ikdienu, labklājību un pilsētas nākotni, rūpējoties gan par vides aizsardzības, gan ilgtspējīgas attīstības principu ievērošanu, norādījusi "Vienotības" valde.

Jau vēstīts, ka Jūrmalas aizsardzības biedrība (JAB) aicina Jūrmalas domes priekšsēdētāju Juri Visocki publiski atvainoties par 3.aprīļa domes sēdē vienkāršrunā izteiktajiem apvainojumiem JAB, kā arī visiem jūrmalniekiem, kuri iestājas par vides tiesībām, dabas pamatnēm, vēsturisko vidi un ilgtspējīgu pilsētas attīstību.

JAB savā mājas lapā internetā ievietojusi video ierakstu, kurā redzams, kā Visockis, pēc ievēlēšanas par Jūrmalas mēru, skubina uzlabot domes darbu un padarīt efektīvāku dokumentu apriti, tostarp būvvaldē, par spīti tam, ka [JAB vadītājs Guntis Grūbe] "Grūba kaut kāda un Jūrmalas aizsardzības biedrība čakarē cilvēkus. Čakarē vienkārši cilvēkus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!