Ceturtdien notikušajā sprādzienā universālveikalā "Centrs" visvairāk ir cietuši veikala darbinieki - divas sievietes, kuras strādāja somu noliktavā, kur notika sprādziens.
Uzņēmuma "Rimi Baltija" vadība piedāvājusi cietušajiem iespēju ārstēties Norvēģijā vai Zviedrijā, kur ir ļoti labi apdegumu ārstēšanas centri, piektdien informēja uzņēmuma vadība preses konferencē.

Uzņēmuma vadība uzskata, ka par šo jautājumu tuvākajā laikā būtu jārunā ārstu konsīlijam.

Uzņēmuma "Rimi Baltija" un "Linstow Varner" vadība arī piektdien preses konferencē sacīja, ka ir gatava palīdzēt visiem cietušajiem, ne tikai darbiniekiem. Arī Rīgas dome esot solījusies koordinēt palīdzības sniegšanu.

"Rimi Baltija" izpilddirektors Uldis Ļebedevs teica, ka tūdaļ pēc informācijas par notikušo uzņēmums piedāvājis lidmašīnu, lai varētu cietušos transportēt palīdzības sniegšanai.

Vissmagāk cietušas divas pieminētās darbinieces, kā arī uzņēmuma ģenerāldirektors Knuts Kviskviks. Vēl no uzņēmuma darbiniekiem cietusi kasiere, taču viņa pēc medicīniskās palīdzības sniegšanas varējusi doties uz mājām.

Ļebedevs sacīja, ka iepriekš presē sniegtās ziņas par Norvēģijas pilsoņa Kviskvika smagajiem apdegumiem ir pārspīlētas,jo viņš guvis ķermeņa apdegumus 25 - 30% apjomā, ir pie samaņas un spējīgs runāt. Abas somu noliktavas darbinieces cietušas ievērojami smagāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!