Visticamāk, jaunā valdība netiks apstiprināta līdz Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova vizītei Latvijā 18.decembrī.
Pirmdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS) sacīja, ka, ja šonedēļ tiek nominēts premjera amata kandidāts, tad Saeima par viņu varētu balsot tikai nākamās nedēļas ceturtdienas, 20.decembra, plenārsēdē.

Savukārt, ja balsojums nenotiks nākamnedēļ, pēc Daudzes teiktā, būs nepieciešams sasaukt Saeimas ārkārtas plenārsēdi parlamenta sesiju starplaikā.

"Lai varētu apstiprināt jauno valdību, ir nepieciešams iziet visu procedūru. Ceturtdien tas nav iespējams laika grafika dēļ," sacīja Daudze.

Savukārt ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) sacīja, ka tas, ka Lavrovam būs jārunā ar demisionējušas valdības ministriem, neietekmēs pašu sarunu gaitu.

Riekstiņš atgādināja, ka saskaņā ar Latvijas likumdošanu demisionējusī valdība pilda visas savas funkcijas, kamēr Saeima nav apstiprinājusi jauno valdību, un Krievija ir informēta par šo Latvijas likumdošanas normu.

Riekstiņš apstiprināja, ka pašlaik tiek turpināts darbs pie Lavrova vizītes programmas.

Lavrovs vizītes laikā tiksies ar Latvijas ārlietu ministru, premjeru un Valsts prezidentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!