Pirmdien 10. augustā Latvijas Sarkanais Krusts (LSK) uz vairākām Latvijas vietām aizvedis pirmās kravas ar pārtikas pakām, kuras tiks izdalītas Latvijas trūcīgajiem iedzīvotājiem, informēja LSK sekretariāta vadītāja Ināra Sniķere.

Kā skaidroja Sniķere, "process ir veiksmīgi uzsākts" un pirmdien pārtika aizvesta uz Kandavu, Skulti, Ventspili, Aizkraukli, Ērgļiem un Rīgas rajonu, bet nākamajās dienās pārtikas kravas saņems arī citi izdales punkti.

LSK pārtiku dalīs 227 izdales punktos visā Latvijā, un plānots, ka pārtikas pakas līdz septembra sākumam tiks izdalītas 39 479 cilvēkiem.

Jau ziņots, ka labdarības organizācijas šogad pirmo reizi vistrūcīgākajiem Latvijas iedzīvotājiem izdalīs pārtiku, kas tiek finansēta no Eiropas Komisijas programmas.

Lauku atbalsta dienests (LAD) 23.jūlijā noslēdza līgumu ar SIA "Futurus Food" par kopējo summu 1 026 252 lati bez pievienotās vērtības nodokļa. Pārtikas produktus vistrūcīgākajām personām šogad dalīs septiņas labdarības organizācijas - sabiedriskā organizācija "Zigate", Viļānu labdarības biedrība "Mazumiņš", biedrība "Žēlsirdības misija Dzīvības ēdiens", Ventspils evaņģēliski luteriskā draudze, Dagdas invalīdu brālība "Nema", daudzbērnu ģimeņu apvienība "Dzīpariņš" un LSK. Kopumā labdarības organizācijas šogad plāno 255 pārtikas produktu izdales vietas visā Latvijā.

Šogad vistrūcīgākās personas varēs saņemt puskilogramu auzu pārslu, puskilogramu četru graudu pārslu, vienu kilogramu makaronu, 400 gramus pankūku miltu un 400 gramus vājpiena pulvera mēnesī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!