Svētdien notikušais partijas "Visu Latvijai" kongress noslēdzies ar kautiņu starp partijas biedriem un kādas reliģiskas organizācijas biedriem, apstiprināja "Visu Latvijai" priekšsēdētāja vietnieks Raivis Dzintars.
Partijas biedri bija pulcējušies viesnīcā "Rīga" uz kongresu, un aptuveni stundu pirms pasākuma beigām zālē ienākuši vairāki agresīvi vīrieši, kuri mēģinājuši noraut karogus, kā arī grūstīt krēslus un partijas biedrus, krievu valodā izkliedzot dažādus agresīvus saukļus.

Vīriešus mēģinājuši savaldīt apsargi, taču izsaukta arī policija. Kādam sevišķi agresīvam vīrietim, uzbrūkot kādai sievietei, cīniņā "nācās zaudēt zobu", atzina Dzintars.

Minētie vīrieši bija ieradušies uz kādas reliģiskas organizācijas pasākumu, kuram bija jāsākas stundu pēc "Visu Latvijai" kongresa, tāpēc Dzintars agresīvo vīriešu rīcību skaidro ar reliģisku fanātismu.

Dzintars arī skaidroja, ka konflikts sācies brīdī, kad zālē ienākošajiem un krievu valodā runājošajiem vīriešiem aizrādīts, lai viņi runā valsts valodā.

Konflikta laikā salauzti ziedi, norauti karogi, apgāzts galds un sasistas glāzes, sacīja Dzintars.

Par notikušo policijā iesniegti četri iesniegumi, lūdzot sākt kriminālprocesu par huligānismu, necieņu pret valsts valodu un simboliem, kā arī īpašuma bojāšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!