Foto: DELFI
Partija "Visu Latvijai!" (VL) nākamnedēļ pabeidz sarunas ar apvienības "Vienotība" pārstāvjiem un tad valdes sēdē lems, vai vēlēšanās startēt vienā sarakstā, portālam "Delfi" apliecināja VL līdzpriekšsēdētājs Imants Parādnieks.

Viņš pastāstīja, ka VL sarunas ar "Vienotībā" pārstāvētajiem spēkiem notiek neatkarīgi no TB/LNNK, kuras priekšsēdētājs Roberts Zīle sestdien arī atzina, ka nākamnedēļ būs skaidrība par iespējām veidot ar "Vienotību" kopīgu sarakstu 10.Saeimas vēlēšanās. "Viņi runā ar "Jauno laiku" (JL), bet ar mums runā "Pilsoniskā savienība" (PS), " sacīja Parādnieks.

Ja sākumā VL šķitis, ka lielākā daļa "Vienotības" nemaz nevēlas sadarboties ar partiju, tad tagad šai jautājumā esot "daudz maz skaidrība", saka Parādnieks. "Tagad mums ir svarīgi saprast, kāds ir gala piedāvājums," teic VL līdzpriekšsēdētājs.

Parādnieks atklāja, ka nedēļas sākumā turpināsies sarunas ar PS, bet pēc tām VL valde ir pilnvarota pieņemt lēmumu. "Ja tas (dalība kopīgajā sarakstā) notiks, tad uz līguma pamata," norāda Parādnieks.

Jau ziņots - Zīle sestdien līdzīgi norādījis, ka TB/LNNK vēlētos noslēgt ar "Vienotību" līgumu par startu 10.Saeimas vēlēšanās no viena saraksta. "Nevis "Vienotībā" iestāties, bet kopā ar viņiem noslēgt līgumu par statusu, kādā veidā mēs šajās vēlēšanās startējam un kādas būs sekas, kopīga darbība frakcijās, par valdības jautājumiem. Tās ir lietas, kas mums būtu svarīgas. Skaidrs, ja mēs ejam ar vienu sarakstu vēlētāju priekšā, mums jābūt kaut kādām kopīgām līgumiskām attiecībām ar "Vienotību"," Latvijas Radio sacīja Zīle.

Savukārt sestdien PS priekšsēdētāja amatā atkārtoti ievēlētais Ģirts Valdis Kristovskis, kas vada arī "Vienotības" valdi, Latvijas Radio apstiprināja, ka TB/LNNK un VL ir gatavas piebiedroties "Vienotībai".

"Mēs esam ļoti tuvu, lai šo vienošanos noslēgtu, un ticam, ka nākamās nedēļas gaitā pēdējās detaļas tiks izslīpētas un nedēļas beigās jau varēsim konkretizēt un pieteikt "Vienotības" aprises," sacīja Kristovskis.

Savukārt JL dome sestdien pieņēma rezolūciju, kurā uzsver: "Vienotības" mērķu īstenošanā jāiesaista plaša sabiedrība. "TB/LNNK vajadzētu kļūt par mūsu sabiedrotajiem "Vienotībā"," rezolūcijā aicināja JL dome.

Aprīlī TB/LNNK kongresā nolēma pilnvarot partijas domi parakstīt vienošanos par kopīgu saraksta veidošanu ar citiem politiskajiem spēkiem 10. Saeimas vēlēšanās. Tādējādi tā noraidīja partijas sešu reģionālo grupu priekšlikumu kongresam konkrēti atbalstīt TB/LNNK un VL kopīga saraksta veidošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!