Trešdien pa dienu un naktī uz ceturtdienu visvairāk lija Kolkā, savukārt vējš, lai arī nebija tik stiprs, kā prognozēts, tomēr vietām, piemēram, Ventspilī sasniedza vētras spēku, liecina Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras informācija.

Daudzviet Latvijas rietumu un centrālajā daļā stipri lija, kā arī ducināja pērkons. Visstiprākie nokrišņi trešdien dienas laikā reģistrēti Kolkā – 35 milimetri un Mērsragā - 28 milimetri, savukārt nakts laikā lielākās lietavas bijušas Rucavā – 26 milimetri, Liepājā - 21 milimetrs, bet Mērsragā - 15 milimetri.

Piekrastes rajonos tika prognozētas vēja brāzmas līdz 25-28 metriem sekundē, tomēr ciklons aktivizējās lēnāk, nekā prognozēts. Naktī uz ceturtdienu un ceturtdien no rīta piekrastes rajonos visstiprākās vēja brāzmas fiksētas Liepājā – ar ātrumu 21 metrs sekundē, bet Ventspilī pat 24 metri sekundē, kas atbilst vētras spēkam. Rīgā vēja brāzmas sasniegušas 18 metrus sekundē.

Dienas laikā Latvijā turpinās pūst brāzmains dienvidrietumu vējš, kas tuvākajās stundās jūras piekrastē vēl var saglabāties brāzmās līdz 25 metriem sekundē, bet līča piekrastē līdz 20-23 metriem sekundē. Vējš pakāpeniski pierims nakts laikā.

Arī lietus dienas laikā pamazām mitēsies. Lai gan caur mākoņiem biežāk uzspīdēs saules stari, Kurzemē, Vidzemē un Zemgalē dienas pirmajā pusē vēl līs stipri un, iespējams, arī pērkona negaiss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!