Latvijas iedzīvotāji, izvēloties vārdu saviem mīluļiem, pieturas pie tradicionālajām vērtībām - kaķi visbiežāk nosaukti par Minkām un Muriem, bet suņus lielākoties sauc par Džeriem un Rekšiem.
Dzīvnieku barības ražotāji "Darling" aptaujājuši 1336 mājdzīvnieku īpašniekus un noskaidrojuši, ka trešais populārākais kaķu vārds ir Murka, ceturtais - Miķelis un Leo. Savukārt suņu īpašniekiem piemērotākie vārdi saviem mīluļiem šķituši arī Džonis, Rembo un Džeks, informēja aptaujas veicēju sabiedrisko attiecību konsultanti.

Tomēr saimnieku bagāto iztēli apliecina dzīvnieciņiem veltītie mīļvārdiņi - Čičolīns, Acteks, Misters Fiks, Džonis Lielais un Karbofoss. Kādā ģimenē sadzīvo suns Trotils un kaķis Turbīna, bet citā kaķeni dēvē par Pindzeli. Vēl kāds kaķis izpelnījies mīļvārdiņu Rūtainā Žurka.

Saimnieki dzīvnieku vārdu izvēlē ietekmējušies arī no kinofilmām un seriāliem - mājdzīvnieki nosaukti par Brūku, Betmenu, Guliveru, Keriju, Beižu, Brendonu un Džuljetu. Daudziem mājās ir pašiem savs Jūlijs Cēzars un Kleopatra, savukārt dažās ģimenēs četrkājainos draugus sauc par Bandītu, Mačo, Samuraju. Vairāki mājdzīvnieku īpašnieki savus mīluļus nosaukuši par godu modes māksliniekam Kenzo, runcis par godu konjakam ticis pie vārda Henessijs, vēl kādu kaķi sauc Pica.

Savukārt vēl kāds saimnieks savu kaķi dēvē par Aviobiļeti, jo tas izmaksājis tieši tikpat, cik lidmašīnas biļete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!