Foto: LETA
Ar Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) rīkojumu izveidota attīstības grupa tautsaimniecības stimulēšanai ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga (KPV LV) vadībā, portālu "Delfi" informēja Ministru prezidenta preses sekretārs Sandris Sabajevs.

"Covid-19 ierobežošana ir mūsu galvenais mērķis, taču tas jāīsteno, domājot par tautsaimniecības nākotni. Līdz ar jaunās attīstības grupas izveidi atbildīgās ministrijas kopā ar ekspertiem strādās gan pie mūsu valsts ekonomikas stimulēšanas, gan ilgtspējīgas izaugsmes," uzsver Kariņš.

Attīstības grupas uzdevums ir radīt daudzveidīgu atbalsta instrumentu kopumu ekonomikas stimulēšanai, mobilizējot esošos budžeta un Eiropas Savienības fondu līdzekļus, tai skaitā pilnveidojot esošās atbalsta programmas, kā arī izveidojot jaunus atbalsta pasākumus, kā rezultātā tiks mazinātas Covid-19 radītās ekonomiskās grūtības un sniegti priekšlikumi ilgtermiņa attīstībai.

Jaunās attīstības grupas izveidi un tās galvenos risināmos uzdevumus attālinātās tikšanās laikā Kariņš trešdien pārrunāja ar finanšu, ekonomikas, vides aizsardzības un reģionālās attīstības, satiksmes un zemkopības ministriem.

Jau vēstīts, ka Saeima aprīļa sākumā ārkārtas sēdē, kas notika līdz šim nebijušos apstākļos, deputātu frakcijām strādājot atsevišķās Saeimas telpās, deputāti pēc nepilnu pusstundu ilgušām debatēm ekonomikas ministra amatā apstiprināja "KPV LV" frakcijas pārstāvi Vitenbergu.

Atbalstu "avansā" viņam deva arī virkne opozīcijas pārstāvju. Vitenbergu amatā apstiprināja ar 69 deputātu balsīm, pret bija seši un atturējās divi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!