Pašreizējā situācija pirmsskolas vecuma bērnu mācīšanā Latvijā nav apmierinoša, jo arvien vairāk bērnu skolu pirmajās klasēs ierodas skolai nesagatavoti. Tā trešdien intervijā Latvijas Radio sacīja izglītības un zinātnes ministrs Māris Vītols.
"Šobrīd tiešām pastāv bažas, ka mazākā daļa bērnu pirmsskolas vecumā apmeklē pirmsskolas mācību iestādes, kas nozīmē, ka arvien lielāks bērnu skaits ierodas skolā un sāk mācīties nesagatavoti. Šāda situācija nav pozitīva un acīmredzot bērnu obligātā sagatavošana būs likumā jāatjauno," teica ministrs.

Tādēļ pirmsskolas vecuma bērnu mācību programma ar konkrētiem finansēšanas pasākumiem un grafikiem esot iekļauta četru gadu izglītības attīstības programmā, kuru izstrādā Izglītības un zinātnes ministrija.

Šī attīstības programma ministrijai valdībā jāiesniedz līdz 1.februārim.

Jau ziņots, ka valdība ekonomisku apsvērumu dēļ nolēma uz laiku neizmaksāt līdzekļus pirmsskolas vecuma bērnu mācībām. Šāda norma tika iekļauta izglītības likumā.

Vītols intervijā informēja, ka šonedēļ tiksies ar IZM Izglītības satura un eksaminācijas centra vadību, lai runātu par izglītības kvalitātes novērtēšanas sistēmu, kā arī mācību līdzekļiem.

Ministrs uzskata, ka ar laiku jāievieš vienota un centralizēta eksaminācija un darbu pārbaude.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!