Pēc vairāku izglītības reformu ideju atcelšanas izglītības un zinātnes ministrs Māris Vītols pagaidām neplāno atcelt pārējās reformu ieceres.
Jau ziņots, ka pirms nepilnas nedēļas 15.martā Vītols sabiedrības noraidošās attieksmes dēļ nolēma ieteikt valdībai tomēr nepagarināt skolēnu mācību gadu. Sabiedrība protestēja pret šo ideju neskaidro aprēķinu dēļ - kā tas ietekmēs skolu ekonomiju, kādi papildu līdzekļi nepieciešami, vai palielināsies skolotāju slodze un algas.

Savukārt augstākās izglītības finansēšanas modeļa darba grupa iesaka no 1.septembra tomēr neieviest līdzdalības maksu jaunajiem studentiem, jo nav sakārtota tam nepieciešamā juridiskā bāze.

Darba grupa iesaka šo reformu īstenot no nākamā gada 1.septembra. Līdz tam laikam ir jāievieš grozījumi izglītības, augstskolu un budžeta likumos. Šo ideju atbalsta arī ministrs.

Tomēr turpmāk Vītols nav iecerējis atcelt citas idejas, BNS apliecināja Ignatāne.

Ministrija turpmāk lielāku uzmanību pievērsīšot pamatizglītības standartu izstrādāšanai un mācību programmu paraugiem. Tāpat būtiska ir augstākās izglītības reforma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!