Foto: F64

Uzņēmuma "Vitronic Baltica un partneri" uzstādītie aptuveni 60 fotoradari uz Latvijas ceļiem būs vismaz līdz 3.septembrim - laikam, kad Valsts policija būs izvērtējusi uzņēmuma sniegto skaidrojumu par radaru ieviešanas problēmām un priekšlikumus to risināšanai, kā arī pieņēmusi lēmumu, vai lauzt līgumu ar uzņēmumu.

VP pārstāve Lita Juberte portālam "Delfi" teica, ka līdz 3.septembrim policija izvērtēs "Vitronic" paskaidrojumus, kāpēc joprojām nav uzstādīti visi līgumā paredzētie 160 stacionārie fotoradari, un pieņems lēmumu par līguma saistību turpināšanu vai laušanu. Līdz tam laikam policija nekādus komentārus par iespējamo rīcību nesniegs.

Ja uzņēmums līdz otrdienai paskaidrojumus nebūtu sniedzis, tad Valsts policija līgumu ar "Vitronic" lauztu jau trešdien. Taču paskaidrojumi saņemti, un policija tos izvērtēs desmit darba dienu laikā - līdz 3.septembrim.

Jau vēstīts, ka Valsts policija vasaras divū uzņēmumam "Vitronic Baltica un partneri" deva vēl divdesmit dienas paskaidrojumu sagatavošanai. Uzņēmums tos Valsts policijas vadībai iesniedzis pirmdien.

Ja Valsts policija lauzīs līgumu ar "Vitronic Baltica" par fotoradaru ieviešanu Latvijā, visticamāk, sagaidāmi tiesu darbi, jo uzņēmums šādu lēmumu varēs apstrīdēt. Tiesāšanās rezultātā Latvijai var nākties "Vitronic" atmaksāt aptuveni trīs miljonus latu, kas līdz šim ieguldīti fotoradaru ieviešanai.

Iepriekš pagarinājums uzņēmuma līguma izpildei dots divas reizes.

Atbilstoši līgumam "Vitronic Baltica un partneri" kopumā jāuzstāda 160 stacionārie fotoradari, no kuriem 100 ir ar mērierīcēm un 60 - tukši ietvari. Patlaban uz Latvijas ceļiem pavisam darbojas 61 fotoradars - 27 stacionārie fotoradari un 34 pārvietojamie fotoradari.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!