Foto: LETA
Vienam no vienotā vakcinācijas tīkla informācijas tehnoloģiju (IT) platformas "ViVat" izstrādātājiem ceturtdien radušās problēmas, lai nodrošinātu kalendāra darbību, apgrūtinot pierakstu vakcinācijai pret Covid-19 uz atsevišķām vietām, atzina Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas pārstāve Agnese Strazda.

Viņa gan neatklāja, kuram uzņēmumam ir radušās problēmas.

Kā novēroja aģentūra LETA, problēmas pierakstīties vakcinācijai pret Covid-19 portālā "manavakcina.lv" ir tad, ja to grib izdarīt Cēsīs un Ventspilī. Cēsīs vakcināciju nodrošina SIA "Veselības centrs 4", bet Ventspilī - Ziemeļkurzemes slimnīca. Šīm iestādēm pacientu pierakstu kalendāru sistēmu nodrošina informācijas sistēmu izstrādātājs SIA "Blue Bridge Technologies". Arī Strazda vēlāk apliecināja, ka tas ir šis uzņēmums.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka situācija tiek risināta un IT speciālisti strādā, lai operatīvi novērstu šķēršļus.

Vienlaikus joprojām vakcinācijai ir iespējams pieteikties vairākās citās vietās.

Strazda arī norādīja, ka "ViVat" darbības pirmajās dienās pieejamie kalendāra laiki tiek aktīvi izmantoti un iedzīvotāji jau reģistrējas vakcinācijai ar pašu izvēlētiem laikiem un vakcinācijas veicējiem.

"Kā jau minējām pirmdien, kalendāru vēršana vaļā notiek pakāpeniski, pārbaudām funkcionalitāti, arī brīžus, kad operatīvāk kā ierasts gribētu vērt vaļā ne tikai jau ierastās vakcinācijas vietas, piemēram, ārstniecības iestādes, bet arī liela mēroga centrus," sacīja NVD pārstāve.

Tāpat viņa norādīja - ja līdz šim liela mēroga centri nodrošināja vakcināciju pēc brīvās rindas principa, tad pašreiz notiek pakāpeniskas gatavošanās, lai centri kļūtu par vienu no izvēlēm ikdienas vakcinācijai tad, kad Latvijā būs pieejams liels vakcīnu apjoms.

"Šajā nedēļā tieši šo sistēmas funkcionalitāti pārbaudām, testējam, lai nodrošinātu iespēju ikvienam iedzīvotājam šos lielos centrus izvēlēties vakcinācijai caur "manavakcina.lv"," skaidroja Strazda.

"Blue Bridge Technologies" ir viens no apakšuzņēmējiem, ko piesaistījis "ViVat" izstrādātājs SIA "ZZ Dats".

Jau ziņots, ka no pirmdienas, 19. aprīļa, ārstniecības iestādes sāka piedāvāt vakcinācijas pierakstus jaunajā informācijas tehnoloģiju sistēmā "ViVat".

Šis vienotais rīks tiks iedarbināts, nodrošinot centralizēto apstrādi vakcinējamo sarakstiem, kā rezultātā "uzlabosies ārstniecības iestāžu ērtība, paātrināsies vakcinācijas sarakstu apstrāde un datu ievade," iepriekš pauda ministrs. "Respektīvi, mums būs daudz ērtāk strādāt ar šiem sarakstiem un novirzīt cilvēkus uz "Manavakcina.lv" un vakcinācijas punktiem," iepriekš pauda veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Veselības ministrijas (VM) pārstāve Sintija Gulbe iepriekš informēja, ka līgums noslēgts starp pasūtītājiem - VM, Nacionālo veselības dienestu, Slimību kontroles un profilakses centru (SPKC) - un izpildītāju "ZZ Dats", kas kā apakšuzņēmējus piesaistīs SIA "Kleintech Services", SIA "Mobilly", "Blue Bridge Technologies", SIA "Meditec", SIA "Rixcat" un SIA "Datamed".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!