Šodien vizīti Latvijā turpinās Viņa Svētība Maskavas un visas Krievzemes Visusvētīgais Patriarhs Aleksijs II.
Plkst.9.30 Aleksijs II vadīs Dievišķo Liturģiju Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrālē, to apmeklēs arī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Savukārt vakarā notiks svinīgā pieņemšana par godu Patriarham, ko rīko Rīgas un visas Latvijas Metropolīts Aleksandrs.

Jau ziņots, ka Patriarhs Aleksijs II Rīgā ieradās vakar. Simtiem cilvēku sestdien Rīgā pulcējās pie Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrāles un Brīvības pieminekļa, lai redzētu Krievijas pareizticīgo baznīcas vadītāju.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga Patriarham pasniedza Triju zvaigžņu ordeni, savukārt Patriarhs Aleksijs II Valsts prezidentei pasniedza atjaunoto Svētās kņazienes Olgas Pirmās šķiras ordeni. Vēlāk Krievijas pareizticīgo baznīcas vadītājs un Valsts prezidente Vaira Vīķe Freiberga nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa.

Patriarhs Aleksijs II Latvijā uzturēsies līdz pirmdienai, 29.maijam.

Pirmdien Krievijas garīdznieks tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Ingrīdu Ūdri (ZZS) un Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti (TP), kā arī apmeklēs Maskavas namu.

Plkst.14.30 notiks aizlūgumu Vissvētās Dievmātes pasludināšanas baznīcā.

Patriarhs Aleksijs II dzimis 1929.gada 23.februārī Tallinā, Igaunijā. Tagadējā postenī viņu ievēlēja 1990.gada 7.jūnijā. Krievzemes Pareizticīgā Baznīca, ko vada Maskavas un visas Krievzemes Patriarhs Aleksijs II, ir viena no autoritatīvākajām institūcijām Krievijā.

Atrazdamies pareizticīgo baznīcas priekšgalā, Aleksijs II iepriekš vēl ne reizi nav apmeklējis Latviju. Tomēr viņš ir labi pazīstams ar dzīvi Latvijā, jo 1961.gadā, kad viņš ieņēma Tallinas arhireja amatu, viņam tika uzdota arī Rīgas eparhijas vadība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!