Foto: LETA

Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis nolēmis pievienoties partiju apvienībai “Attīstībai/Par!”, liecina politiķa paziņojums sociālajos tīklos.

Savu lēmumu deputāts skaidro ar to, ka politiskais spēks ir "maksimāli tuvs" viņa vērtībām.

Tāpat viņš norāda, ka partiju apvienība "ir pierādījusi savu spēju īstenot valstiski nozīmīgas reformas, demonstrējot augstu profesionālisma līmeni, un parādījusi sevi arī kā uzticamu komandas spēlētāju".

Cita starpā politiķis piemin, ka viņa dzīve šobrīd ir sadalījusies "tajā, kas bija pirms 24. februāra, un - pēc tā". No tā arī izriet vairāki izaicinājumi, kurus paziņojumā uzskaitījis Dombrovskis. To vidū recesijas draudi, bezdarbs tranzīta nozarē, kā arī tas, ka "dažās pašvaldībās siltais ūdens un drīzumā, iespējams, arī siltums kļūs par luksusa preci".

"Šis nav laiks, kad varam atļauties eksperimentēt. Šis nav laiks personīgām ambīcijām. Politiķu lēmumu atbildība ir palielinājusies neskaitāmas reizes. Mums ir jāvienojas un jāapvienojas," uzskata deputāts.

Dombrovskis paziņojumā arī izsakās par sabiedrības šķelšanos, aicinot beigt "dzīvot pēc Maskavas laika" un norādot, ka ir nepieciešama drosme, lai stātos pretī pagātnes simboliem un "Putina tempļiem", kas šķeļ sabiedrību.

"Mums jāņem piemērs no Ukrainas un jāatrod veids, kā neatkarīgi no valodas ģimenē vai darbā, kļūt vienotiem par mūsu Latviju," piebilst deputāts.

Kā ziņots, Dombrovskis 13. Saeimā tika ievēlēts no partijas "Saskaņa". Šo politisko spēku deputāts pameta 2020. gada septembrī. Vēlāk Dombrovskis pievienojās nesen dibinātajai partijai "Republika", kuru, uzvirmojot nesaskaņām, deputāts pameta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!