Foto: LETA

Reformu partija (RP) lielā mērā saucama par toreizējā Valsts prezidenta Valda Zatlera "Rīkojuma Nr.2" bērnu, taču tā vienmēr nevar palikt šīs partijas identitāte, otrdien publicētā intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" atzinis RP Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis.

Viņā kā iespējamā nākamā RP vadītāja pirmais uzdevums būšot piedāvāt tādu vīziju, kura gan vienos visus RP biedrus un frakcijas deputātus, gan būs atraktīva jauniem biedriem un sabiedrībai kopumā.

"Tas tomēr ir vienreizējs solis - nedomāju, ka mēs gribētu regulāri atlaist parlamentu. Jautājums arī par dažādajām grupām partijā - kā atrast kopsaucēju, kas vienos nodaļu cilvēkus, nevis šķels. Ir bijušas diskusijas par liberālismu vai konservatīvismu, un esam secinājuši, ka šāda veida diskusija vairāk šķeļ cilvēkus, nevis vieno," atzinis Dombrovskis.

Otrs viņa izaicinājums būs RP padarīt par organizāciju, kas būs demokrātiskāka un iekšēji stabila. Viņš arī uzsvēris, ka RP tapa ļoti īsā laikā, par ko liecina fakts, ka "vairāki deputāti iepazina viens otru vēlēšanu naktī", tāpēc par šo organizāciju kā partiju "varam runāt ļoti nosacīti". 

"Organizāciju nevar uzbūvēt divu mēnešu laikā, rekrutējot cilvēkus caur internetu. Tas prasa laiku, nopietnas investīcijas, cilvēku sastrādāšanos. Tas ir otrs izaicinājums - radīt partiju kā tādu - organizāciju, kas būtu pietiekami demokrātiska un stabila iekšienē, kur tiktu atrisinātas visas domstarpības un tiktu veidota kopīga politika, bet monolīta uz āru," viņš paudis.Jau vēstīts, ka Dombrovski janvārī ievēlēja RP Saeimas frakcijas priekšsēdētāju, šajā postenī nomainot Valdi Zatleru.

Pašlaik partijas priekšsēdētājs ir Valdis Zatlers, taču viņš par pēcteci šajā amatā aicinājis ievēlēt Dombrovski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!