Foto: LETA
Valsts kontrole (VK), revidējot Augstāko tiesu (AT), secinājusi, ka tiesas 2012.gada pārskats visos būtiskajos aspektos sniedz skaidru un patiesu priekšstatu par AT finansiālo stāvokli, tā izmaiņām un darbības rezultātiem, portāls "Delfi" uzzināja tiesā.

Atzinums par AT 2012.gada pārskata sagatavošanas pareizību sniegts bez iebildēm. Revīzijas ziņojumā VK secinājusi, ka pārskats ir sagatavots atbilstoši normatīvo aktu prasībām un nesatur būtiskas neatbilstības vai nepilnības.

Finanšu revīzija par 2012.gada pārskata sagatavošanas pareizību ietvēra finanšu pārskata, tajā skaitā pārskata par iestādes finansiālo stāvokli, pārskata par darbības finansiālajiem rezultātiem, pašu kapitāla izmaiņu pārskata, naudas plūsmas pārskata un finanšu pārskata pielikumu, vadības ziņojuma un grāmatvedības politikas apraksta pārbaudi.

Revīzijas laikā izlases veidā tika pārbaudīts AT 2012.gada pārskats, pārbaudot pārskata sakarības un datu atbilstību grāmatvedības uzskaites datiem. Izlases veidā tika pārbaudītas uzskaites sistēmas procesu ieviestās kontroles, detalizētās darījumu pārbaudes un analītiskās procedūras vairākiem izdevumiem un bilances posteņiem, piemēram, atalgojumam, darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām, sociāla rakstura pabalstiem un kompensācijām, pakalpojumiem un naudas līdzekļiem depozītu kontā. Izvērtēta arī avansa maksājumu atbilstība saistošajiem tiesību aktiem.

Valsts kontroles atzinumu bez iebildēm Augstākā tiesa saņem jau ceturto gadu pēc kārtas, norāda tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!