Kopējais valsts budžeta līdzekļu ietaupījums funkciju samazināšanas iznākumā pērn bijis 719 miljoni latu, ceturtdien Reformu vadības grupas pārstāvjus informēja Valsts kancelejas (VK) pārstāvis Kristaps Soms.

VK Komunikācijas departaments informē, ka šis ietaupījums panākts, deleģējot valsts funkcijas, pārtraucot valsts funkciju izpildi vai samazinot to izpildes finansējumu.

Piecus miljonus latu valsts ir ietaupījusi, deleģējot funkcijas privātajam un nevalstisko organizāciju sektoram. Visvairāk funkcijas deleģējušas Izglītības un zinātnes ministrija, Vides ministrija, Zemkopības ministrija, Iekšlietu ministrija un Labklājības ministrija, norāda VK.

Savukārt pārtraucot valsts iestāžu funkcijas, valsts budžeta izdevumi samazināti par 40 miljoniem latu, bet valsts budžeta līdzekļu ietaupījums 61,9 miljonu latu apmērā iegūts, samazinot finanšu resursus valsts funkciju izpildei, bet nemainot to izpildes apjomu un intensitāti.

Jau ziņots, ka Latvija 2008.gada beigās nonāca finanšu grūtībās un toreizējā valdība vienojās ar starptautiskajiem aizdevējiem par 7,5 miljardu eiro (aptuveni 5,2 miljardu latu) liela aizdevuma piešķiršanu Latvijai. Vienlaikus Latvija apņēmās mazināt budžeta deficītu un valsts pārvaldes izdevumus, kā arī īstenot citas reformas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!