Valsts kontrole (VK) revīzijā konstatējusi, ka Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) darbinieki pērnajā gadā nepamatoti saņēmuši prēmijas, jo likums par CVK neparedz komisijas locekļu prēmēšanu, norādīts VK atzinumā.
VK norāda, ka likums neparedz CVK locekļiem, tai skaitā priekšsēdētājam, saņemt prēmijas, līdz ar to par kopējo summu 25 650 latiem izmaksātās prēmijas CVK darbiniekiem uzskatāmas par nepamatotām.

Tāpat konstatēti pārkāpumi darbinieku piemaksās par prombūtnē esoša kolēģa aizstāšanu un konstatēts, ka notikusi piemaksu izsniegšana par darbiniekiem, kad attiecīgie darbinieki nav aizvietoti.

VK norāda, ka nepieciešams pilnveidot darba samaksu regulējošos normatīvos aktus, lai uzlabotu kontroles procedūras prēmiju piešķiršanas apjomā un nodrošinātu prēmiju piešķiršanas sistēmas caurskatāmību.

Tāpat nepieciešams pilnveidot CVK iekšējās kontroles sistēmu, lai nodrošinātu normatīvo aktu prasību ievērošanu par ekonomiskās klasifikācijas kodu piemērošanu atalgojumu uzskaitē.

Revīzija veikta, lai noskaidrotu CVK 2006.gada finanšu pārskata atbilstību patiesajai situācijai un pārliecinātos par to, ka tas sagatavots atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!