Foto: LETA

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) pārsūdzējis Valsts kontroles (VK) revīziju veikušā departamenta lēmumu, tādējādi novilcinot revīzijas ziņojumu publiskošanu, portālu "Delfi" informēja VK.

"Līdztekus RNP klaji demonstrē vēlmi slēpt daļu ziņojumā ietvertās informācijas, kuru sabiedrībai ir tiesības zināt," skaidro VK pārstāve Ilva Liepiņa-Milzarāja.

VK izskatīs RNP iebildumus un vistuvākajā laikā revīzijas ziņojumu publiskos.

Kā informē uzņēmumā, RNP ir iesniedzis sūdzību VK padomei, kurā norāda uz būtiskiem trūkumiem veiktajā revīzijā, kā arī lūdz respektēt uzņēmuma tiesības un tiesiskās intereses.

"Ziņojuma publiskošanu kavē līdz šim veiktās vairākkārtīgās diskusijas ar VK pārstāvjiem, kurās VK norādīts uz nepareiziem un nekorektiem secinājumiem, kas šobrīd jau ir daļēji mainīti ziņojuma gala versijā," skaidroja RNP pārstāve Santa Vaļuma. 

"RNP uzskata, ka VK veiktais darbs ir ļāvis identificēt atsevišķas problēmas un uzņēmums pie to novēršanas jau iepriekš ir strādājis un turpina strādāt. Diemžēl revīzijas gaitā nācās konstatēt, ka VK nevēlas skatīt un analizēt pārvaldības procesus pēc to jēgas un būtības,"  klāstīja Vaļuma.

"Par pilnīgi absurdiem būtu uzskatāmi VK izteikumi, ka uzņēmums pēc būtības nav komersants, tam nav mērķis strādāt ar peļņu un tā darbība ir terminēta līdz pašvaldības funkciju izpildes pabeigšanai," uzskata uzņēmums. "RNP nesaņem pašvaldības dotāciju un pakalpojumu nepārtrauktu nodrošināšanu garantē iedzīvotājiem ar pašu nopelnītiem līdzekļiem. Pateicoties tam, arī to māju iedzīvotāji, kuru māju naudas plūsma ir negatīva, var būt droši, ka no RNP puses pamatpakalpojumi -- aukstais ūdens un kanalizācija, apkure - būs nodrošināti."

Vēstīts, ka VK vērsusies prokuratūrā par atklātajiem pārkāpumiem RNP.

Tāpat ziņots, ka RNP pērn strādāja ar 60,233 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,7% vairāk nekā 2013. gadā, savukārt uzņēmuma peļņa saruka par 1,6% un bija 557,7 tūkstoši eiro, liecina datubāzē "Lursoft" publiskotais uzņēmuma finanšu pārskats.

RNP pieder Rīgas pašvaldībai. Uzņēmums izveidots, apvienojot 15 pašvaldības namu pārvaldīšanas kapitālsabiedrības. Kompānija apsaimnieko 4300 ēku, kurās pakalpojumus saņem gandrīz 180 tūkstoši klientu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!