Foto: DELFI

Valsts kontrole (VK) vērsusies prokuratūrā par atklātajiem pārkāpumiem SIA "Rīgas namu pārvaldnieks", trešdien telekanāla LNT raidījumā "900 sekundes" teica valsts kontroliere Elita Krūmiņa.

Viņa informēja, ka revīzijas rezultāti varētu būt zināmi augustā. Viņa neatklāja kādi pārkāpumi "Rīgas namu pārvaldniekā" ir atklāti, vien piebilda, ka VK vērsusies prokuratūrā, līdz ar to, pārkāpumi esot vērtējami kā nopietni.

"Rīgas namu pārvaldnieka" pārstāve Santa Viļuma portālu "Delfi" informē, ka VK revīzijas gaitā veikusi vienu konstatējumu, attiecībā uz kuru paustas bažas par veikto darbību likumību. Viņa uzsver, ka RNP noraida VK secinājumus, kas izdarīti pēc iesniegtiem dokumentiem. "RNP jau ir sniedzis visu nepieciešamo informāciju tiesībsargājošām institūcijām. RNP noraida pārmetumus par kavēšanos ar dokumentu iesniegšanu revīzijas veicējiem. Atsevišķos gadījumos tika precizēts, kādi papildus dokumenti nepieciešami. Kamēr revīzija nav noslēgta, detalizētāku informāciju RNP nav tiesīgs sniegt. RNP ir pārliecināts, ka pēc vispusīgas faktu noskaidrošanas un izvērtēšanas jebkādas bažas par likumību tiks novērstas," pauž RNP pārstāve.

Kā ziņots, drīzumā VK publiskos revīzijas rezultātus par "Rīgas namu pārvaldnieku", kur no iedzīvotājiem saņemtas vairākas sūdzības un informācija.

Iepriekš Krūmiņa atklāja, ka pārkāpumu jomā "Rīgas namu pārvaldniekā" ir likumības aspekti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!