Foto: DELFI
Valsts policija pērn un aizpērn atsākusi iepriekš pēc Valsts kontroles ieteikuma novērstus pārkāpumu un noslēgusi nelikumīgus līgumus ar vairākām pašvaldībām, kas paredz pārskaitīt Valsts policijai daļu soda naudu par automašīnu neatļautu apstāšanos un stāvēšanu, pirmdien Latvijas radio un LNT raidījumā "900 sekundes" informēja valsts kontroliere Inguna Sudraba.

IeM pērnā gada finanšu revīzijā Valsts kontrole secinājusi, ka nelikumīgie līgumi noslēgti ar četrām pašvaldībām – Rīgu, Mārupi, Raunu un Cēsīm, un šādi policija pērn saņēmusi 243 tūkstošus latu.

Sudraba pastāstīja, ka Valsts kontrole jau 2005.gadā konstatējusi Valsts policijā šādus nelikumīgus līgumus. Tolaik IeM pēc Valsts kontroles aizrādījuma šādu līgumu slēgšanu pārtraukusi.

Sudraba skaidroja, ka VP šādus līgumus slēgt nedrīkst, jo Valsts policijai ir ar likumu uzlikts pienākums "administrēt arī to, kā tiek pildīti noteikumi par automašīnu apstāšanos un stāvēšanu neatļautās vietās". "Likums neparedz, ka policija saņem daļu no šīm soda naudām," sacīja valsts kontroliere.

VK atklātos faktus pēc revīzijas materiālu publiskošanas pirmdien tikšot nodoti arī prokuratūrai, stāstīja Sudraba.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!