Foto: F64
Partija "Visu Latvijai!" (VL) ir piekritusi startēt apvienības 'Vienotība" sarakstā rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, taču tās līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars bijis spiests piekāpties partijas "Pilsoniskā savienība" (PS) prasībai nevirzīt kā kandidātu Saeimas deputātu Visvaldi Lāci, kurš šobrīd nepieder ne pie vienas frakcijas, bet ir Saeimā neiekļuvušās VL biedrs, portālu "Delfi" informēja deputāts. Savukārt Dzintars atsūtīja paziņojumu, kurā VL valde stingri noliedz šādu notikumu interpretāciju.

Lāča aizvainojums bija samanāms ceturtdien Saeimas sēdes laikā, kad viņš no tribīnes ironizēja par "nacionālo vienotību" un to, ka viņš neesot pieņemams, jo ir pārāk liels brīvdomātājs, kas runā to, ko domā.

Portālam "Delfi" Lācis pastāstīja, ka VL sākumā kā savus kandidātus virzīja Dzintaru un bijušo Rīgas domnieku, Vides ministrijas klimata pārmaiņu finanšu instrumenta vadītāju Eināru Cilinski, taču pēdējais kandidēt nav vēlējies, jo viņa atalgojums ministrijā esot lielāks nekā deputāta alga, un aicinājis virzīt Lāci.

Savukārt PS un arī "Vienotības" vadītājs Ģirts Valdis Kristovskis, Saeimas deputāts Kārlis Šadurskis (PS) un PS valdes loceklis Kārlis Kamradzis Dzintaram strikti noraidījuši Lāča kandidatūru, stāstīja deputāts.

Lācis apgalvoja, ka uz Dzintaru ļaunu prātu netur, jo viņš bijis spiests piekāpties, taču sarūgtinājums viņam esot, jo Šadurskis vēl pērn no Saeimas tribīnes nosaucis Lāci par īstenu latviešu patriotu, taču tagad viņš izrādījies nevajadzīgs.

Savukārt Dzintars paziņoja, ka VL sarunās ar PS tiešām apspriesti iespējamie kandidāti, kas varētu pārstāvēt partiju, ja tiktu noslēgts sadarbības līgums ar "Vienotību". PSa arī nosaukusi savu redzējumu, kuriem būtu jābūt šiem diviem kandidātiem no VL puses un pamatoja savu viedokli. "Iestāšanas bija "par" konkrētiem kandidātiem, nevis "pret"," uzsver VL līdzpriekšsēdētājs.

Dzintars stāsta, ka VL rakstiski izvirzīja savu piedāvājumu par vēl vienas kandidātu vietas atvēlēšanu, kas tiktu rezervēta Lācim, pamatojot to ar deputāta nozīmīgo lomu VL darbībā arī pirms viņa oficiālas iestāšanās partijā. Atbildi uz šo piedāvājumu VL neesot saņēmusi.

"VL biedru vidū nekad nav bijušas domstarpības par to, kurš kandidēs vēlēšanās. Tie ir otršķirīgi jautājumi. Neatkarīgi no tā, kurš pārstāv partiju, tiek un tiks aizstāvēti partijas ideāli, mērķi un uzdevumi," teikts VL valdes paziņojumā. Tas tikšot darīts neatkarīgi no tā, vai VL startēs vienotā sarakstā ar citām partijām vai atsevišķi.

Jau vēstīts, ka "Vienotība" pašlaik risina sarunas par kopīgu startu vēlēšanās ar partijām TB/LNNK un VL, laikraksta "Diena" bijušās galvenās redaktores un "Meierovica biedrības par progresīvām pārmaiņām" valdes priekšsēdētājas Sarmītes Ēlertes domubiedru grupu un divām reģionālajām partijām – Liepājas partiju un "Tukuma pilsētai un novadam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!