Foto: DELFI
Nacionālās apvienības VL-TB/LNNK Saeimas deputāts Jānis Dombrava ir sašutis par Pirmā Baltijas kanāla ziņu raidījuma sižetu, kurā atspoguļots 16.marta ķīviņš pie Brīvības pieminekļa, un uzskata, ka Nacionālajai elektronisko plašsaziņu līdzekļu padomei būtu jāizvērtē kanāla "atrašanos Latvijas mediju vidē un iespējamās soda sankcijas par Latvijas tēla apzinātu diskreditēšanu".

Dombrava otrdien izplatītajā paziņojuma medijiem pauž sašutumu par Pirmā Baltijas kanāla pārraidīto Marijas Burgartes un Aināra Kraukļa 16.marta videosižetu, kurš pēc deputāta domām ir "klaji provokatīvs, melīgs un cenšas sagrozīt faktus, lai radītu negatīvu iespaidu par Latvijas valsti un notiekošajiem leģionāru dienas pasākumiem".

Krieviski raidošā kanāla sižetā ir parādīts ķīviņš pie Brīvības pieminekļa ap Eiroparlamenta deputātes no PCTVL Tatjanas Ždanokas un viņas domubiedru nolikto vainagu ar piemiņas lenti nacisma upuriem. Sižetā izskan arī frāze, ka "žīdiem šeit nav jābūt".

Dombrava uzskata, ka "šis videomateriāls norāda uz acīmredzamu videomateriāla pārveidošanu", "videosižetā ir ne tikai izdomāts tulkojums sarunai, kura notika pie Brīvības pieminekļa, bet ir arī izmainīts audiomateriāls, pievienojot vecāka kunga balsi jaunietim".

Deputāts uzskata, ka "šāda rīcība no Pirmā Baltijas kanāla ziņu sižetu veidotāju puses ir klaji pretrunā vispārpieņemtiem žurnālistu ētikas kodeksa principiem, kuru viens no galvenajiem uzdevumiem ir sniegt patiesu un objektīvu informāciju bez falsifikācijas vai maldināšanas". "Šajā gadījumā šis princips ir pārkāpts un atbildīgos žurnālistus būtu jāsauc pie atbildības," paziņojumā medijiem pauž Dombrava.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!