Foto: LETA

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) līdzpriekšsēdētāji - tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš un Saeimas deputāts Raivis Dzintars - vērsušies Jūrmalas pilsētas tiesā ar prasību pret eiroparlamentārieti Aleksandru Mirski, kurš VL-TB/LNNK deputātus publiski esot nosaucis par fašistiem.

Prasītāji tiesas ceļā vēlas panākt, lai Mirskis atsauc VL-TB/LNNK politiķus godu un cieņu aizskarošās ziņas, kā arī samaksā 500 latu morālā kaitējuma kompensāciju, pastāstīja Dzintars.

No tieslietu ministra Bērziņa ar viņa preses sekretāres Līgas Ādamsones starpniecību uzzināja, ka prasība celta, jo pērn rudenī Mirskis no Eiropas Parlamenta tribīnes nosaucis VL-TB/LNNK deputātus, kuri organizēja parakstu vākšanu par izglītību valsts valodā, par fašistiem.

VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētāji ar savu prasību vērsušies Jūrmalas pilsētas tiesā, jo tās darbības teritorijā ir deklarēta atbildētāja Mirska dzīvesvieta, taču Mirskis uz pirmo tiesas sēdi neesot ieradies, pastāstīja Ādamsone, piebilstot, ka tagad viņu uz lietas izskatīšanu plānots aicināt ar valsts oficiālā laikraksta starpniecību.

Kā liecina dati Latvijas Tiesu portālā, Bērziņa un Dzintara prasību pret Mirski bija plānots skatīt jau 24.janvārī, taču todien tiesas sēdi nācās atlikt. Tagad lietas izskatīšana plānota 15.maijā plkst.11.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!