Foto: F64
Apvienība "Visu Latvijai" - "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) apsver iespēju lūgt no Saeimas deputātu rindām izslēgt latviešu valodu nezinošo deputātu Valēriju Kravcovu (SC), ceturtdien raidījumā "900 sekundes" sacīja VL līderis Raivis Dzintars.

"Kravcova gadījums ir kliedzošs," sacīja Dzintars, piebilstos, ka tā ir SC attieksme pret vēlētājiem - ļaut Saeimā strādāt cilvēkam, kurš nepārvalsta valsts valodu. Dzintars uzsvēra, ka deputāts nav spējīgs kvalitatīvi pildīt Saeimas deputāta pienākumus, tāpēc partija apsver iespēju lūgt Kravcovu izslēgt no deputātu rindām.

Komentējot deputātu darbu Saeimā, Dzintars atzina – lai arī 60 deputāti ir jaunpienācēji, izmaiņas, piemēram, balsošanas kultūrā ir nelielas. LV līderis uzsvēra, ka tas, cik cītīgi deputāti strādā ir sirdsapziņas jautājums – vai deputāti aktīvi piedalās darbā, iesaistās diskusijās un komisiju darbā vai vienkārši termiņu "atsēž". "Piemēram, piektdienās Saeima ir ļoti tukša," sacīja Dzintars.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka kandidējot 10.Saeimas vēlēšanās, Kravcovs norādījis, ka valsts valodu prot sarunvalodas līmenī. Valsts valodas centrs pērn Kravcovu, kurš bija Liepājas domes deputāts, sodīja par valsts valodas nezināšanu, piemērojot 35 latu sodu.

Valsts valodas centra lēmumu Kravcovs pārsūdzēja administratīvajā tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!