Foto: LETA

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) aicina iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (V) likvidēt nacionālās drošības apdraudējumus, kas saistīti ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP) konstatētajiem pārkāpumiem, pretlikumīgi pagarinot termiņuzturēšanās atļaujas Krievijas pilsoņiem.

Kā informēja nacionālās apvienības preses sekretāre Laila Ozoliņa, VL-TB/LNNK Saeimas frakcija nolēmusi aicināt ministru veikt aktīvu rīcību, jo aizvien vairāk parādās fakti, kas apliecina, ka termiņuzturēšanās atļauju tirdzniecība ir jāierobežo vai labākajā gadījumā jāaizliedz pilnībā. Gan akadēmiskajos pētījumos par termiņuzturēšanās atļauju ietekmi uz tautsaimniecību, gan Valsts kontroles revīzijas slēdzienā par PMLP pretlikumīgo darbību termiņuzturēšanās atļauju pagarināšanā skaidri parādās šo atļauju tirdzniecības negatīvie aspekti un draudi Latvijas drošībai, norāda partijas pārstāve.

"Pieļaujot likuma neievērošanu, pretlikumīgi pagarinot uzturēšanās atļaujas, Latvijas valsts drošība tiek pakļauta riskam. Tāpēc iekšlietu ministram ir jārod steidzams risinājums, kā nosargāt valsti no kaimiņvalsts ārpolitikas koncepcijas "jaunā krievu pasaule" īstenošanas," tā frakcijas lēmumu aicināt atbildīgo amatpersonu aktīvai rīcībai skaidro frakcijas vadītājs Gaidis Bērziņš.

"Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja sāktie izmeklēšanas procesi pret dažām PMLP amatpersonām, Valsts kontroles revīzijas slēdziens par PMLP darbības pārkāpumiem un kaimiņvalsts Krievijas izvērstā propaganda Latvijā - tas viss norāda uz paaugstināta apdraudējuma riskiem Latvijas iedzīvotāju drošībai, tāpēc sagaidām aktīvu Kozlovska rīcību," piebilst frakcijas deputāts Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK).

Jau ziņots, ka PMLP pretlikumīgi pagarinājusi uzturēšanās atļaujas ārzemniekiem, kuriem tās izsniegtas, pamatojoties uz ieguldījumu uzņēmējdarbībā vai kā uzņēmuma valdes loceklim, secinājuši Valsts kontroles revidenti, pārbaudot patvēruma politikas un imigrācijas kontroles īstenošanu valstī. PMLP apstiprinājusi, ka minētie ārzemnieki ir Krievijas pilsoņi.

Ņemot vērā Valsts kontroles revīziju, iekšlietu ministrs ir uzdevis veikt dienesta pārbaudi, lai izvērtētu atbildīgo personu rīcības tiesiskumu, pastāstīja ministra padomniece Daiga Holma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!