Foto: AFI
Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!" – TB/LNNK teršdien valdes sēdē par premjera kandidātu apstiprināja kādreizējo tieslietu ministru Gaidi Bērziņu, kurš ārkārtas vēlēšanās no Nacionālās apvienības startēs Kurzemes vēlēšanu apgabalā ar pirmo numuru, informēja apvienība.

"Uzskatu, ka šoreiz Nacionālās apvienības premjera kandidātam jābūt cilvēkam, kurš pats kandidē ārkārtas Saeimas vēlēšanās. Pēdējā gada laikā, kamēr Saeimā darbojas kopīga "Visu Latvijai!" – TB/LNNK frakcija, ir nobriedusi jauna politiķu paaudze, kas paši var pretendēt uz premjera un ministru amatiem, un līdz ar to es varu koncentrēties savam darbam Eiropas Parlamentā. Ieteiktu arī citām partijām, kas par saviem premjeru kandidātiem izvirza vēlēšanās nekandidējošus cilvēkus, nemānīt vēlētājus," uzskata Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Roberts Zīle.

Otrs Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars uzsver, ka Bērziņam ir pieredze darbā Ministru kabinetā, kas viņu padara par spēcīgu kandidātu. "Bez tam Ministru prezidenta kandidātam ir ļoti svarīga vēlētāju dotā uzticība un atbalsts iepriekšējās vēlēšanās. Arī mūsu premjera kandidāts iepriekšējās vēlēšanās Zīle atzīst Bērziņu kā labāko kandidātu, kas nav mazsvarīgi. Šie trīs argumenti noteica mūsu izvēli," skaidro Dzintars.

Pilns Nacionālās apvienības piedāvātais Ministru kabineta sastāvs tiks nosaukts nākamajā nedēļā.

Jau ziņots, ka apvienība augusta sākumā apstiprināja deputātu kandidātu sarakstus, Rīgas vēlēšanu apgabala sarakstā ar pirmo numuru startēs pašreizējais Nacionālās apvienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Einārs Cilinskis, Vidzemes vēlēšanu apgabalā ar pirmo numuru startēs Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs, Saeimas deputāts Raivis Dzintars, Zemgales vēlēšanu apgabalā ar pirmo numuru startēs Saeimas deputāts Imants Parādnieks, Bērziņš būs pirmais numurs Kurzemes vēlēšanu apgabalā, Latgales vēlēšanu apgabalā ar pirmo numuru startēs Saeimas deputāte Inese Laizāne.

Ārkārtas 11.Saeimas vēlēšanas notiks 17.septembrī, jo 23.jūlijā pēc prezidenta Valda Zatlera ierosinājumā notikušajā referendumā 94% tā dalībnieku nobalsoja par pērn rudenī ievēlētās 10.Saeimas atlaišanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!