Foto: LETA

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) respektē "Vienotības" lēmumu par ministru amatu kandidātiem topošajā valdībā.

VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars, komentējot "Vienotības" valdes lēmumu, norādīja, ka nacionālā apvienība to respektē. Viņš gan pauda viedokli, ka izvēlētie ministru amatu kandidāti ir vairāk "Vienotības" līderei Solvitai Āboltiņai pietuvinātie cilvēki, tomēr tas ir partijas iekšējais jautājums.

Pašlaik būtiskākais vienoties par valdības veicamajiem darbiem, proti, deklarācijas izstrāde, sacīja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš. Viņš arī uzsvēra, ka tagad valdošā koalīcija ir viena soļa attālumā no jaunās valdības apstiprināšanas.

Kā ziņots, partijas "Vienotība" valde šodien nolēma izglītības un zinātnes ministra amatam topošajā valdībā virzīt Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītāju Kārli Šadurski, ekonomikas ministra un premjera biedra amatam - Finanšu ministrijas parlamentāro sekretāru Arvilu Ašeradenu, bet labklājības ministra amatam - pašreizējo finanšu ministru Jāni Reiru.

Savukārt ārlietu ministra pienākumus jaunajā valdībā turpinās pildīt Edgars Rinkēvičs (V), bet iekšlietu ministra pienākumus - Rihards Kozlovskis (V). Un partijas valde

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!