Foto: F64
Nacionālās apvienības "Visu Latvijai" - TB/LNNK (VL-TB/LNNK) valde pirmdien nolēmusi lūgt apvienības Revīzijas komisiju vērtēt Saeimas deputāta Visvalža Lāča (VL) rīcību, pieņemot darbā par palīdzi savu meitu, kā arī VL biedra Jāņa Iesalnieka izteikumus par "inteliģento antisemītismu", informē apvienības preses sekretārs Rolands Pētersons.

Valde lūdz Revīzijas komisiju vērtēt VL biedra, Saeimas deputāta Lāča rīcību, pieņemot darbā Saeimā par palīdzi savu meitu. Apvienība norāda, ka jau 2007.gadā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) vairākkārt norādījis, ka radinieku pieņemšana Saeimas deputātu palīgu amatos ir likuma par interešu konflikta novēršanu pārkāpums un neapšaubāms ētikas normu pārkāpums.

Tāpat VL-TB/LNNK valde uzskata, ka Iesalnieka portālā "Zemessargs.lv" un citos medijos lietotais jēdziens "inteliģentais antisemītisms" "izsaucis to, ka nacionālā apvienība tiek vainota antisemītismā, un kalpoja par iemeslu tam, ka nacionālā apvienība netika iekļauta valdībā un atstāta opozīcijā".

"Uzskatām, ka šāda VL biedru rīcība ir pilnīgi neatbilstoša politiskajai ētikai un nacionālās apvienības mērķiem, tādējādi diskreditējot nacionālās apvienības tēlu sabiedrības acīs," norāda valde. Tāpēc tā lūdz izskatīt abu VL biedru rīcību apvienības Revīzijas komisijā, kura ir tiesīga pieprasīt un saņemt apvienības biedru vai biedru kandidātu, arī jebkura līmeņa vēlētu un nevēlētu amatpersonu paskaidrojumus.

LNT raidījums "Top 10" novembra sākumā ziņoja, ka, neskatoties uz kritiku un sodiem, dažu 10.Saeimas deputātu radinieki būs algoti deputātu palīgi un konsultanti arī parlamenta jaunajā sasaukumā. Tā, piemēram, Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas vadītāja Augusta Brigmaņa sieva ir palīdze kādam ZZS deputātam, savukārt Lācis, kurš bija arī 9.Saeimas deputāts, pēdējo četru gadu garumā sava palīga amatā algojis meitu un negrasās atteikties no viņas palīdzības arī šajā Saeimā.

Savukārt Iesalnieks nonāca mediju uzmanības lokā jaunās valdības veidošanas laikā saistībā ar izteikumiem interneta diskusijās par antisemītisma jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!