Foto: F64

"Vienotības" prasība pēc Tieslietu ministrijas (TM) ir drošs veids, kā valdības veidošanas procesu novest strupceļā, uzskata nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK).

"Gribētos cerēt, ka atsevišķi "Vienotības" biedri atkal necenšas novest valdības veidošanas procesu strupceļā. Šādi paziņojumi ir drošs veids, kā to panākt," sacīja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Kā ziņots, "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa paziņoja, ka arī TM pārraudzību var pieskaitīt pie "Vienotības" "sarkanajām līnijām". Iepriekš tika norādīts, ka "Vienotības" "sarkanās līnijas" ir Iekšlietu un Ārlietu ministrijas pārraudzība.

Zaļo un zemnieku savienība savā pārziņā vēlētos Finanšu, Zemkopības, Aizsardzības, Satiksmes un Veselības ministriju. Savukārt VL-TB/LNNK solīts saglabāt tās pārziņā esošās ministrijas - Tieslietu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības, kā arī Kultūras ministriju.

Tas nozīmē, ka "Vienotības" pārziņā paliktu Iekšlietu, Ārlietu, Izglītības un zinātnes ministrija, kā arī Labklājības un Ekonomikas ministrija. "Vienotība" nepiekritīs atbildības jomu sadalījumam pēc "pārpalikuma principa", uzsvēra Āboltiņa, piebilstot, ka jaunās valdības veidošana ir jāsāk "no baltas lapas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!