Foto: F64

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) zaudējusi pārstāvniecību Alūksnes novada domē.

Kā vēsta laikraksts "Malienas ziņas", maijā Alūksnē tika izveidota Jaunās konservatīvās partijas (JKP) nodaļa. Par tās vadītāju kļuvusi Alūksnes novada domes deputāte Līga Langrate, kas līdz šim pārstāvēja VL-TB/LNNK. Arī otra šīs partijas pārstāve domē Jana Zilkalne mainījusi partijas piederību.

Kā laikrakstam pavēstīja Langrate, lēmumu iekļauties Nacionālajā apvienībā viņa nepieņēma pēkšņi un nepārdomāti. Deputāte vienmēr bijusi neatkarības ideju un vērtību atbalstītāja, un tas neesot mainījies. "Esmu novērojusi, ka bieži politiķu attieksme pret iedzīvotājiem ir bijusi ļoti atšķirīga. Viņi nereti ir vairāk norūpējušies par savu atkārtotu ievēlēšanu, nevis par novada un tā iedzīvotāju dzīves kvalitātes paaugstināšanu un iespējamo nelikumību, pat korupcijas, novēršanu," laikrakstam stāstīja Langrate.

Deputāte uzskata, ka Alūksnes novadā aktuāls ir jautājums par valsts un pašvaldību iestāžu darbinieku iesaistīšanos politikā un viņu politiskā neitralitāte. Viņasprāt šī neitralitāte ir politiķu izdomāta un propagandēta ilūzija. Vienmēr kāds var pateikt, ka pieņemts nepareizs vai nepietiekami izdiskutēts lēmums.

Langrate norāda, ka reti kurš zina, ka lēmumu pieņēmēju rīcībā ne reti nav nekādu aprēķinu, pierādījumu par plānoto pasākumu lietderību un efektivitāti. "Lai pieņemtu lēmumu, deputātam ne reti jāstrādā kā izmeklētājam, bet argumenti, aprēķini un loģiski apsvērumi nav nekas," par pašreizējo darbu Alūksnes novada domē saka Langrate.

Deputāte uzsvēra, ka viņai joprojām nav vienalga, kur viņa dzīvo un kas notiek ar novadu un valsti. Joprojām sirdī viņa esot Latvijas patriote un atbalstot šīs vērtības, bet ne tādā formā, kā to darot VL-TB/LNNK.

Kā ziņots, Alūksnes novada domē Zaļo un Zemnieku savienībai ir piecas deputātu vietas, "Vienotībai", Vidzemes partijas un Latvijas reģionu apvienības sarakstam pa trijām, sarakstam "Alūksne un novads-mūsu zeme" - divas un tagad divas vietas būs arī JKP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!