Nacionālo apvienību "Visu Latvijai - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (VL/TB/LNNK), ko paredzēts dibināt svētdien, visticamāk, vadīs TB/LNNK priekšsēdis un Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle, tās devīze būs "Vienoti latviskai Latvijai", bet logo veidos abu partiju simbolu kombinācija, portālu "Delfi" informēja TB/LNNK preses sekretārs Rolands Pētersons.

VL/TB/LNNK valdei būs astoņi locekļi, no katras partijas četri. Lēmumi tiks pieņemti "uz vienlīdzības un vienprātības pamata, abām apvienību veidojošajām partijām pilnībā saglabājot savu autonomiju", informē Pētersons.

Nacionālā apvienība ar vienotu kandidātu sarakstu startēs 10. Saeimas vēlēšanās. Paredzēts, ka katra no pusēm 5 vēlēšanu apgabalos kopumā deleģēs 50 deputātu kandidātus. Vēl 15 vietas atstātas rezervē, par to sadali partijas savstarpēji vienosies vēlāk. Vēlēšanu apgabalos Rīgā, Kurzemē un Latgalē kandidātu saraksta pirmais numurs būs TB/LNNK pārstāvis un otrais nāks no VL, bet Zemgalē un Vidzemē – otrādi.

Apvienības kongresā plānots noteikt, ka tā īsteno nacionāli konservatīvu politiku un tās darbības mērķis ir "latviskas, demokrātiskas, tiesiskas un ekonomiski plaukstošas Latvijas valsts droša nākotne Eiropas valstu saimē kā garants latviešu nācijas pastāvēšanai, attīstībai, latvisko vērtību sistēmas un tikumības uzturēšanai un izkopšanai, kā arī okupācijas un kolonizācijas seku likvidēšana".

Kongresā paredzēts apstiprināt arī VL/TB/LNNK programmu – "vadlīnijas, kā panākt iedzīvotāju labklājību, taisnīgumu un drošību nacionālā – latviskā Latvijā", informē Pētersons. Tā tapusi, ņemot vērā abu partiju programmas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras uzņēmēju priekšlikumus un Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģiju.

Nacionālās apvienības dibināšanas kongress notiks svētdien pēcpusdienā Rīgas Latviešu biedrības namā. Īsi pirms tam turpat notiks TB/LNNK un VL ārkārtas kongresi, kuros lems par līdzdalību jaunajā apvienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!