Foto: DELFI

Piektdien Veselības ministrijā (VM) analizēs šīs nedēļas Covid-19 saslimušo skaita pieaugumu, tendences un prognozes un, ņemot to vērā, piedāvās Ministru kabinetam (MK) pārskatīt šobrīd noteiktos ierobežojumus, tā ceturtdien mikroblogošanas vietnē "Twitter" ziņoja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Tāpat ministre atgādināja, ka valsts apmaksā Covid-19 testus un aicināja iedzīvotājus aktīvi izmantot šo iespēju tos veikt, kā arī lejupielādēt mobilo aplikāciju "Apturi Covid".


Arī Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) savā tviterī pauda, ka, ņemot vērā Covid-19 izplatības pieaugumu pēdējo dienu laikā, pēc informācijas saņemšanas par situāciju no Viņķeles tiks lemts par tālāko rīcību.

"Esam gatavi ātri reaģēt un apturēt plašāku izplatību. Mums joprojām jābūt modriem un atbildīgiem, ievērojot Slimību profilakses un kontroles centra norādījumus," aicināja premjers.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī konstatēti 13 jauni saslimšanas gadījumi, bet divās iepriekšējās dienās pa septiņiem. Turpinoties saslimušo skaita pieaugumam un pēc epidemioloģiskās situācijas izvērtēšanas VM pieļāva iespēju lemt par ierobežojošo pasākumu pastiprināšanu.

Latvijā kopumā veikti 163 769 izmeklējumi, saslimušas 1154 personas un 1019 izveseļojušās, 30 cilvēki miruši.

Tāpat arī SPKC ziņo, ka pēdējās diennakts laikā nav stacionētu pacientu ar Covid-19.

Kopumā šobrīd Latvijas slimnīcās ārstējas četri pacienti: trīs pacienti ar vidēji smagu un viens pacients ar smagu slimības gaitu. Līdz šim no stacionāra izrakstīti 182 pacienti, liecina Nacionālā Veselības dienesta dati.

Šobrīd SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka divi saslimušie atgriezušies no ārvalstīm - Spānijas un Krievijas. Zināms, ka pieciem saslimušajiem bijis kontakts ar kādu citu saslimušo, bet diviem cilvēkiem bijis kontakts ar ārzemnieku privātā pasākumā. Ar četriem saslimušajiem uzsākta saziņa, tiks precizēta papildu informācija, norāda SPKC.

Veselības ministrijas (VM) Sabiedrības veselības departamenta direktore Santa Līviņa, atbildot uz mediju jautājumiem, preses konferencē trešdien norādīja, ka tiks izvērtēta epidemioloģiskās situācijas turpmākā attīstība un, ja tā pasliktināsies, varētu tikt lemts par ierobežojumu pastiprināšanu.

Viņa sacīja, ka varētu pārskatīt pieļaujamo pulcēšanās apjomu, kas bija optimistiski plānots uz augustu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!