Veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) ir pārliecināta, ka "ātrās palīdzības" transporta pakalpojumu iepirkums Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Rīgas reģionālajam centram atbilst likumam.

"Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta rīkotā iepirkumu procedūra, lai arī turpmāk Rīgā, Rīgas rajonā un Tukumā nodrošinātu neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāžu mediķu savlaicīgu ierašanos izsaukuma vietās un palīdzības sniegšanu pacientiem, veikta saskaņā ar likumu," norāda veselības ministre, profesore Baiba Rozentāle.

Veselības ministre, profesore Baiba Rozentāle uzsver, ka līdz šim Rīgas pilsētā "Rīgas Sanitārā transporta autobāze", neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumus ir nodrošinājusi ļoti kvalitatīvi, tādēļ konkursa komisijai nebija pamata apšaubīt piedāvājuma iesniedzēja tiesības pretendēt uz pakalpojuma sniegšanu.

"Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktora Semjona Štriha milzīgā pieredze "ātrās palīdzības" darba organizēšanā un ieguldījums veselības aprūpes nodrošināšanā nav apšaubāms. Tāpat nav apšaubāms arī viņa godaprāts, rūpējoties, lai pie iedzīvotājiem savlaicīgi ierastos neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķi," uzskata ministre.

Jau ziņots, ka premjers Valdis Dombrovsis (JL) otrdien pieprasījis Rozentālei sniegt informāciju par "ātrās palīdzības" transporta pakalpojumu iepirkumu. Rozentālei arī jāsniedz informācija par konkursā noslēgtā līguma cenas 31,6 miljona latu apmērā novirzes iemesliem no prognozētās līgumcenas – 21,6 miljoniem latu.

Raidījums "Nekā Personīga" februārī ziņoja, ka vairāk kā 20 miljonus latu vērtā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) konkursa prasībām par sanitārā autotransporta pakalpojumiem Rīgā atbilst tikai viens pretendents – AS "Rīgas sanitārā transporta autobāze", kas jau pašlaik sniedz šos pakalpojumus. Tas ir privāts uzņēmums, kas pieder Adigjozalam Mamedovam. Viņa dēls – Eldanizs Mamedovs Rīgas domes vēlēšanās startēja LPP/LC sarakstā. Uzņēmums jau patlaban vizina ātrās palīdzības mediķus Rīgā ar dažāda vecuma "Mercedes" un "Volkswagen" markas automašīnām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!