Foto: LETA

Veselības ministrija (VM) plāno izstrādāt regulējumu tam, kā vakcinācijas pret Covid-19 "brīvajā rindā" iekļaut arī cilvēkus ārpus prioritārajām grupām, ceturtdienas, 8. aprīļa, valdības sēdē sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Viņš aicināja valdības protokollēmumā iekļaut priekšlikumu, kas paredz VM iesniegt valdībai izskatīšanai priekšlikumus grozījumiem Ministru kabineta (MK) noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", kuros tiktu paredzēti nosacījumi, atļaujot noteiktos gadījumos organizēt vakcināciju bez iepriekšēja pieraksta, kā arī, iespējams, ārpus šobrīd atvērtajām prioritārajām grupām.

Paredzams, ka šos priekšlikumus valdība varētu skatīt 20. aprīlī.

Tāpat Pavļuts informēja, ka notiek darbs pie "zaļā sertifikāta" izveides, kas atļautu ceļot pret Covid-19 vakcinētiem vai izslimojušiem cilvēkiem.

Viņš sacīja, ka Eiropas Savienības (ES) institūcijas par šo jautājumu spriež jau vairākus mēnešus un arī Latvijā ir izstrādāts projekts, kas gan vēl ir saskaņošanas stadijā ar ministrijām.

Tāpat viņš norādīja, ka paralēli Latvija strādā arī pie tehniskā risinājuma izstrādes, kas ļautu šim apliecinājumam darboties gan digitāli, gan analogi, kā arī to būtu iespējams izmantot gan iekšzemē, gan ārzemēs.

Jau ziņots, ka sestdien, 10. aprīlī, divos masu vakcinācijas centros Rīgā tiek plānots "brīvās rindas" pilotprojekts vakcinācijai pret Covid-19, liecināja ceturtdienas valdības sēdei izskatīšanai iesniegtā VM prezentācija. Tiesa, šajā izmēģinājumā tiks vakcinēti cilvēki tikai no šobrīd aktuālajām prioritārajām grupām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!