Foto: LETA

Veselības ministrija (VM) izsludinājusi konkursus uz Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas un Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdes locekļu vakantajām vietām, liecina informācija "Latvijas Vēstnesī".

Lai kļūtu par Bērnu vai Stradiņa slimnīcas valdes locekli, nepieciešama augstākā izglītība medicīnā, bet Austrumu slimnīcai tiek meklēts valdes loceklis ar augstāko izglītību ekonomikā vai vadībzinībās.

Visiem kandidātiem jābūt ar vismaz piecu gadu pieredzi vadošā amatā jomā, kurā darbojas slimnīca, vai vismaz piecu gadu pieredzei vadošā amatā, kas nodrošina kompetences un zināšanas, kuras nepieciešamas, lai profesionāli pildītu valdes locekļa uzdevumus.

Pretendentiem uz Bērnu vai Stradiņa slimnīcas valdi nepieciešama arī praktiska pieredze ārsta profesijā, kā arī pieredze veselības aprūpes jautājumu risināšanā. Savukārt pretendentam uz Austrumu slimnīcas valdi nepieciešama praktiskā darba pieredze tādu jautājumu risināšanā, kas attiecas uz slimnīcas attīstību, darbības stratēģijas īstenošanu, finanšu un administratīvo vadību.

Tāpat VM vēlas, lai visiem pretendentiem būtu nevainojama reputācija.

Pieteikumus pretendenti var iesūtīt līdz 11. jūlijam. Vairāk informācijas par prasībām un iesūtāmajiem dokumentiem var atrast "Latvijas Vēstneša" mājaslapā.

Jau ziņots, ka viena valdes locekļa vieta Bērnu slimnīcā kļuva vakanta, kad Anda Čakša kļuva par veselības ministri. Stradiņa slimnīcas viena valdes locekļa vieta ir brīva kopš gada sākuma, kad no darba tur aizgāja Čakša. Savukārt Austrumu slimnīcai tiek meklēts vēl viens valdes loceklis, jo VM izlēma slimnīcas valdes locekļu skaitu palielināt līdz četriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!