Foto: DELFI
Izvērtējot Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdes darbu un iesniegto tālākās darbības redzējumu, Veselības ministrija (VM) secinājusi, ka esošā valde darbu var turpināt.

Kā ceturtdien pēc slimnīcas dalībnieku sapulces žurnālistiem pastāstīja VM valsts sekretāra vietnieks Kārlis Ketners, ministrija ir iepazinusies ar sniegto informāciju un galvenā atziņa šobrīd ir, ka slimnīcas valdei un ministrijai kopā jāturpina darbs pie jautājumu sakārtošanas.

Kā norādīja Ketners, pamatjautājums joprojām ir pacientu rindu optimizācija un organizācija.

Tāpat valde un VM esot vienojusies par turpmāk veicamajiem darbiem.

Rezumējot Ketners pauda, ka "šobrīd ministrija ir vērsta uz sadarbību un ministrija turpinās darbu ar esošo valdi".

Jau ziņots, ka jūnija vidū slimnīcas valde VM iesniedza atskaiti par padarīto, kā arī darāmos darbus, proti, plānu, kā sakārtot rindu jautājumu. Līdz ar to šodien tika sniegts atzinums par saņemtajiem dokumentiem.

Kā ziņots, jūnijā notikušajā preses konferencē, kurā nu jau bijušais veselības ministrs Guntis Belēvičs atzina, ka ir bijis "kreisais pacients", kā arī paziņoja par savu demisiju, VM valsts sekretāre Solvita Zvidriņa pavēstīja, ka Austrumu slimnīcas valde ir zaudējusi uzticību. Vēlāk gan pēc slimnīcas dalībnieku sapulces tika paziņots, ka valdes locekļi vēl pagaidām amatus saglabā.

Tomēr slimnīcas valdes locekļiem tika uzdots nedēļas laikā iesniegt informāciju par paveikto un arī turpmākās rīcības plānu pacientu rindu organizācijas uzlabošanai, kā arī veicamajiem pasākumiem, lai novērstu iespējamu prettiesisku pakalpojumu sniegšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!