Foto: F64
Veselības ministrija (VM) ir atbalstījusi Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) valdes priekšsēdētāja Dzintara Mozga lūgumu uz laiku atstādināt viņu no amata, un par valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju iecēlusi līdzšinējo slimnīcas medicīnas direktoru Andi Lāci, portālu "Delfi" informēja ministrija.

Lācim uzdots pildīt valdes priekšsēdētāja pienākumus, "lai nodrošinātu slimnīcas darba nepārtrauktību un operativitāti, kā arī ņemot vērā intensīvo darba slodzi, jo ik dienu pieaug ar gripu saslimušo bērnu skaits", informē ministrija.

Jau vēstīts, ka Mozgis pagājušajā nedēļā lūdza VM atcelt viņu no slimnīcas valdes priekšsēdētāja amata uz laiku, kamēr notiek izmeklēšana Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) uzsāktajā kriminālprocesā par iespējamām nelikumībām BKUS būvniecības projektos.

Saistībā ar iespējamo krāpšanu BKUS būvniecības projektos aizturētas ne vien divas slimnīcas amatpersonas un trīs uzņēmēji, bet arī vēl divas personas, kas, iespējams, nodarbojušās ar naudas atmazgāšanu, svētdien ziņoja raidījums "Nekā Personīga".

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka KNAB uzsācis kriminālprocesu par iespējamām nelikumībām saistībā ar publiskajiem iepirkumiem BKUS vajadzībām. Veiktas vairāk nekā divdesmit kratīšanas dažādos Latvijas reģionos. Kratīšanu laikā izņemti finanšu līdzekļi dažādās valūtās vairāk kā 700 000 latu apmērā, kuru izcelsme tiks noskaidrota turpmākās izmeklēšanas laikā.

Krimināllietā apcietināti SIA "Projektu vadības un attīstības birojs" pārstāvis Raitis Muižnieks un SIA "Pamats" valdes loceklis Aleksandrs Kreicers, kā arī slimnīcas valdes loceklis un ekonomikas direktors Arnis Kramzaks un BKUS saimnieciskais direktors Aivars Lisenko, piektā aizturētā persona ir Kramzaka sieva, taču viņu KNAB apcietināt nav lūdzis.

Šīs personas tur aizdomās par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kukuļņemšanu, kukuļdošanu, komerciālo uzpirkšanu, dokumentu viltošanu un krāpšanu.

Pēc šīs informācijas premjers Valdis Dombrovskis (JL) uzdeva veselības ministrei Baibai Rozentālei (TP) nekavējoties sasaukt dalībnieku sapulci un izskatīt jautājumu par BKUS valdes atsaukšanu, tomēr Rozentāle pēc tikšanās ar KNAB uzskatīja, ka pašlaik vēl nepietiek faktu, lai izteiktu neuzticību slimnīcas valdes priekšsēdētājam Mozgim, un no valdes tika izslēgts tikai Kramzaks. Tomēr dažas dienas vēlāk Mozgis pats lūdza viņu atcelt no valdes priekšsēdētāja amata uz izmeklēšanas laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!