Foto: LETA

Veselības ministrija (VM) plāno ļaut gada nogalē un janvāra pirmajā nedēļā Covid-19 testu veikt bez ģimenes ārsta nosūtījuma, pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" sacīja veselības ministre Ilze Viņkele (AP).

Ieceri mainīt testēšanas algoritmu gadumijā, kad būs astoņas brīvdienas ministre pamatoja ar to, ka brīvdienās ir mazāks testu skaits, kas tiek veikts.

Viņa apliecināja, ka laboratorijām ir pietiekamas jaudas, lai tās varētu nodrošināt testēšanu.

Tāpat ar pašvaldībām ir panākta vienošanās, ka notiks intensīvāka Covid-19 testēšana sociālās aprūpes centros, kur vērojama augsta saslimšana ar Covid-19 gan darbinieku, gan klientu vidū.

Kā vēstīts, pēc viena Covid-19 gadījuma Daugavpils pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālajā centrā atklāti vēl vismaz 70 sasirgušie, taču visu klientu un personāla testu rezultāti vēl nav zināmi, savukārt iestādes direktors iesniedzis atlūgumu.

Kā ziņots, Covid-19 izplatības ierobežošanas nolūkos valstī izsludinātā ārkārtējā situācija pagarināta līdz 11. janvārim.

Ņemot vērā, ka Covid-19 pandēmijas dēļ situācija Latvijas ārstniecības iestādēs tuvojas kritiskai, speciālisti un politiķi gatavojas lemt par vēl stingrāku ierobežojumu noteikšanu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Tāpat Izglītības un zinātnes ministrija apstiprināja, ka tiek apsvērta iespēja pagarināt skolēnu ziemas brīvlaiku pēc 2021. gada 4. janvāra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!