Foto: LETA

Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāra amatam tiek apsvērta bijušā Zemkopības ministrijas (ZM) valsts sekretāra vietnieka Aivara Lapiņa kandidatūra, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Vaicāts par šādu iespēju, pats Lapiņš sacīja, ka viņam par šo tēmu ir bijusi saruna ar veselības ministri Andu Čakšu, taču šis jautājums ir tikai "sarunu fāzē". "Nekāda gala atbilde ne no vienas, ne no otras puses vairāku iemeslu dēļ nav bijusi," skaidroja Lapiņš, kurš pašlaik pārstāv Latvijas intereses Eiropas Savienībā (ES) lauksaimniecības jomā.

Viņš norādīja, ka attiecībā uz šo amatu pašlaik nevar lietot tik "skaļus vārdus" kā "piedāvā" vai "piekrīt". Taujāts par iespēju, ka tiktu panākta vienošanās par viņu kā jauno VM valsts sekretāru, Lapiņš skaidroja, ka valsts sekretāra pienākumus nevajadzētu sajaukt ar ministra lomu. Ministrijas galvenā ierēdņa viens no uzdevumiem ir izstrādāt rīcībpolitiku atbilstoši ministra politiskajam uzstādījumam, norādīja Latvijas pārstāvis ES.

Lapiņš pašlaik pārstāv Latvijas intereses Eiropas Savienības Īpašajā lauksaimniecības komitejā, tajā skaitā atbildot par lauku attīstības un ar šo jomu saistītiem finanšu un nodokļu jautājumiem, liecina Ārlietu ministrijas un Zemkopības ministrijas mājaslapā publicētā informācija.

Tāpat viņš pašlaik ieņem ZM Starptautisko lietu departamenta ES nodaļas padomnieka amatu.

Latvijas prezidentūras ES laikā Lapiņš bija Latvijas pārstāvniecības Eiropas Savienībā Lauksaimniecības, mežu, pārtikas, zivsaimniecības un veterinārās politikas nodaļas vadītājs. Prezidentūras laikā viņš arī bija augstāk minētās ES Īpašās lauksaimniecības komitejas prezidents.

Saskaņā ar likumu valsts sekretārs ir ministrijas administratīvais vadītājs.

Kā ziņots, VM valsts sekretāra amats kļuva vakants pēc tam, kad līdzšinējais šī amata ieņēmējs Kārlis Ketners ar 1.septembri tika pārcelts Finanšu ministrijas (FM) jaunizveidotā Ēnu ekonomikas apkarošanas koordinācijas departamenta direktora amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!