Foto: LETA

Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāres amatā Ministru kabinets iecēlis līdzšinējo ministrijas valsts sekretāra vietnieci veselības politikas jautājumos Dainu Mūrmani-Umbraško.

Sēdē veselības ministre Ilze Viņķele (A/P) norādīja, ka Mūrmane-Umbraško ir ļoti godprātīga un atbildīga profesionāle. Viņas iecelšana amatā būtu ļoti labs signāls gan VM, gan sabiedrībai kopumā. Savukārt Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pauda: "Jauna ministre, jaunas vēsmas".

Pati Mūrmane-Umbraško valdības sēdē pauda, ka VM ir iesākusi virkni lietu, kas ir jāturpina, tāpat vēl ir virkne darbu, kas jāuzsāk. Tostarp jāuzlabo komunikācija ar pacientiem, kā arī jāskaidro, ko valsts nodrošina veselības aprūpē.

Kā portālu "Delfi" informēja VM, līdz šim Mūrmane-Umbraško strādāja par ministrijas valsts sekretāra vietnieci veselības politikas jautājumos un no 2018. gada 30. oktobra pildīja arī valsts sekretāra pienākumus.

Mūrmane-Umbraško ir pildījusi valsts sekretāra pienākumus un nodrošinājusi VM darba nepārtrauktību arī iepriekš, 2017. gadā, pildot vakanta vai prombūtnē esoša VM valsts sekretāra amata pienākumus. Viņa arī ir bijusi Nacionālā veselības dienesta direktore no 2015. gada februāra līdz 2016. gada novembrim.

Jāatgādina, ka iepriekšējās veselības ministres – Anda Čakšas (ZZS) – laikā VM trīs reizes mainījās valsts sekretāri. Iepriekšējais VM valsts sekretārs Aivas Lapiņš tika aizrotēts uz Nacionālo veselības dienestu jau pērn oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!