Foto: LETA

Līdzšinējo Veselības ministrija (VM) valsts sekretāri Indru Dreiku plāno pārcelt Zāļu valsts aģentūras (ZVA) vadītājas amatā, liecina saskaņošanai nodotais VM sagatavotais rīkojuma projekts.

Ar 2021. gada 6. maiju ZVA vadītāja amata vieta ir vakanta, jo iepriekšējais aģentūras vadītājs Svens Henkuzens tika pārcelts uz Veselības inspekcijas vadītāja vietnieka amata vietu.

VM norāda, ka nepieciešams lēmums par ierēdņa pārcelšanu ZVA direktora amatā. Saskaņā ar Valsts civildienesta likumu, lēmumu par ierēdņa pārcelšanu pārraudzībā esošas iestādes direktora amatā veselības ministrs pieņem, pamatojoties uz Ministru kabineta lēmumu.

"Lai nodrošinātu labu pārvaldību, it sevišķi civildienesta uzdevumu efektīvu izpildi un atbilstoši ZVA darbības izvirzītajām prioritātēm, aģentūras direktora amatam nepieciešams kandidāts ar zināšanām un pieredzi veselības aprūpes nozarē un administratīvajā darbā," pauda ministrijā.

VM uzsvēra, ka Dreikai ir pieredze nozares politikas un stratēģijas īstenošanā, sadarbībā ar nozares profesionālajām organizācijām, kā arī pieredze Veselības inspekcijas vadītāja amatā un zināšanas veselības aprūpes un sabiedrības veselības jomā.

"Dreikas profesionālā kvalifikācija tiks nodota aģentūras kapacitātes stiprināšanai, veicinot tās efektīvu uzdevumu un funkciju izpildi un dodot ieguldījumu valsts pārvaldei un sabiedrībai kopumā," norādīja ministrijā.

VM arī informēja, ka ir saņemta Dreikas piekrišana viņas pārcelšanai ZVA direktora amatā.

Ievērojot iepriekš minēto, VM sagatavojusi Ministru kabineta rīkojuma projektu "Par Indras Dreikas pārcelšanu".

Par Dreikas pārcelšanu amatā vēl jālemj valdībai.

Valdība Dreiku VM valsts sekretāres amatā iecēla 2021. gada aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!