Foto: Publicitātes foto

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) izsludinājusi apvienoto projektēšanas un būvdarbu iepirkumu arhitektūras pērles – vēsturiskā Gūtšmitu nama Ventspilī, Kuldīgas ielā 2, pielāgošanai valsts pārvaldes un pašvaldības iestāžu vajadzībām - vienotā klientu apkalpošanas centra izveidei, portālu "Delfi" informēja VNĪ valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

Ēkā pēc atjaunošanas plānots izvietot piecas institūcijas – Valsts ieņēmumu dienestu, Nodarbinātības valsts aģentūru, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru, Valsts darba inspekciju un Ventspils pašvaldību, tādejādi ieviešot "vienas pieturas aģentūras" principu valsts un pašvaldību pakalpojumu sniegšanā un veicinot publiskās pārvaldes efektivitāti un nodrošinot iedzīvotājiem iespēju saņemt nepieciešamos pakalpojumus sev ērtā veidā vienuviet.

"Ar būvnieku strādāsim pēc "Projektē un būvē" principa, pamatojoties uz jau izstrādāto projektēšanas uzdevumu. Atjaunojot vēsturiskās ēkas tehnisko un vizuālo stāvokli, ievērosim Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes prasības un Ventspils pilsētas apbūves noteikumus. Uzlabosim ēkas energoefektivitāti, kā arī palielināsim tās kopējo platību par 63% līdz 1,9 tūkstošiem kvadrātmetru ar jaunu piebūvi un labiekārtotu ēkai piegulošo teritoriju, radot patīkamu vidi ne tikai ēkā strādājošajiem, bet arī Ventspils iedzīvotājiem un viesiem," atzīmē Griškevičs.

Ēkas pārbūvi plānots pabeigt līdz 2022. gada 31. decembrim. Interesenti dalībai iepirkumā tiek aicināti iepazīties ar dokumentāciju un pieteikties līdz 19. jūnijam šeit.

Plānots, ka visa ēka tās pilnā apjomā – 1912,1 kvadrātmetrs – tiks nodota valsts un pašvaldības iestādēm ilgtermiņa nomā. Projekts tiks īstenots no VNĪ resursiem, izmaksas atgūstot ilgtermiņa nomas maksas veidā.

Ēka ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, savulaik celta kā dzīvojamā māja, kas kopš 19. gadsimta 40. gadiem piederēja Gūtšmitu dzimtai. 20. gadsimta sākumā tajā īsu laiku atradusies banka.

Kopš 1927. gada grezno īpašumu no dzimtas atpirkusi Ventspils pašvaldība un tajā līdz 1940. gadam strādāja Ventspils pilsētas dome, Ventspils Zemesgrāmatu nodaļa un citas pašvaldības iestādes. No 1945. – 2013. gadam ēkā atradās Milicijas iecirknis un šīs funkcijas ēka saglabājusi līdz mūsdienām – pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas tajā līdz 2013. gadam atradās Valsts policija.

VNĪ šobrīd īsteno 118 infrastruktūras attīstības projektus apmēram 180 miljonu eiro apmērā un strādā pie 25 jaunām projektu idejām.

Uzņēmums dibināts 1996. gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!