Foto: DELFI Aculiecinieks
Visvairāk ir cietusi Lielā svētku zāle, savukārt ugungrēks izcēlies pils kastellas daļā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Panorāma" sacīja pils apsaimniekotāju "Valsts nekustamo īpašumu" valdes priekšsēdētāja Baiba Strautmane.

Viņa stāstīja, ka lai arī Lielā svētku zāle tomēr daļa no griestu gleznojumiem ir saglabājusies. "Tāpat ir ļoti nozīmīgi cietusi Baltā zāle un Ģērboņa zāle. Glābšanas rezultātā būtiski postījumi izdarīti pils Kastellas daļā, radot postījumus arī muzejam," teica Strautmane.

Viņa stāstīja, ka pēc sākotnējās informācijas ugunsgrēks ir izcēlies tieši pils Kastellas daļā, kur vispirms ir konstatēti dūmi, kas ātri ir pārauguši liesmās.

Strautmane arī piebilda, ka šajā pils daļā būvdarbi nenotiek, taču ārpusē tiek atjaunota Kastellas daļas fasāde, kura ir vērsta uz priekšpils daļu.

"Valsts nekustamo īpašumu" vadītāja arī piebilda, ka pašlaik Valsts policija ir uzsākusi izmeklēšanas darbus, kuros tiks noskaidroti atbildīgie par ugunsgrēka izraisīšanos.

Ceturtdien vakarā sākās ugunsgrēks Rīgas pilī. To izdevās nodzēst vien pēc 16 stundām. Kopējā pils degšanas platība bijusi 3200 kvadrātmetru – jumta konstrukcijas un bēniņu telpa dega 2400 kvadrātmetru platībā,4.stāvs izdega 600 kvadrātmetru platībā, bet 3.stāvs – 200 kvadrātmetru platībā.

Pašlaik notiek Rīgas pils Priekšpils remonts, tādēļ Valsts prezidenta rezidence ir pārcelta uz Melngalvju namu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!