Foto: LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) joprojām nav iesniegts Latvijas Okupācijas muzeja (LOM) būvprojekts, ko Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) solīja izdarīt līdz pagājušās nedēļas trešdienai, portālu "Delfi" informēja VARAM.

VARAM norāda, ka no savas puses izdarījusi visu nepieciešamo, lai Okupācijas muzejs tiktu pabeigts līdz Latvijas simtgadei. Tā kā VNĪ, kā pasūtītājs, ir tieši atbildīgs par sagatavotās būvniecības dokumentācijas kvalitāti un atbilstību normatīvo aktu prasībām, VARAM aicina Finanšu ministriju noteikt precīzu termiņu, kad LOK pārbūvei jeb Nākotnes namam ir jābūt gatavam. Tāpat VARAM aicina VNĪ padomi uzraudzīt valdes darbu šī termiņa īstenošanai.

Ministrija norāda, ka savlaicīgi prasījusi VNĪ likumā noteiktos saskaņojumus, kā arī norādījusi, ka iesniegtajiem dokumentiem ir beidzies izpildes termiņš. Tāpat VARAM skaidro, ka nesaskaņo nederīgus iesniegtus dokumentus, nevis kavē projekta īstenošanu.

2017. gada 20. martā Sadarbības padomes sēdē VARAM norādīja par iespējamo VNĪ kavēšanos ar precizētā būvprojekta iesniegšanu līdz 2017. gada 1. aprīlim. VARAM šī projekta uzraugošās institūcijas pienākumus pārņēma pirms vairāk nekā gada un aicināja visus tajā iesaistītos operatīvi un atbildīgi sākt projekta īstenošanu.

VARAM saskaņā ar Latvijas Okupācijas muzeja likumu kopš 2016. gada 4. oktobra pilda būvvaldes funkcijas, konsekventi ievērojot normatīvo aktu prasības, un neīsteno Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla kompleksa būvniecības projektu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!