Jūrmalas domes deputātam un uzņēmējam Aleksandram Bašarinam, iespējams, nāksies atteikties no ieceres uz zemesgabala Pumpuru pludmalē būvēt sporta un atpūtas kompleksu, jo teritorijas iznomātāja Valsts nekustamā īpašuma aģentūra (VNĪA) pēc Finanšu ministrijas (FM) norādēm uz nomnieka pārkāpumiem apsver iespēju lauzt ar Bašarinu noslēgto nomas līgumu, pirmdien raksta laikraksts "Diena".
Pats uzņēmējs līguma laušanas gadījumā ir gatavs vērsties tiesā.

Bašarins bija paredzējis ieguldīt aptuveni 1,5 miljonus latu, uz veca, pussagruvuša nomas paviljona pamatiem uzceļot ēku kuģa izskatā - ar sportistu ģērbtuvēm, sabiedriskajām tualetēm, saunu un restorānu. Kā pilsētas attīstībai vēlamu šo ieceri vērtēja Jūrmalas domes vadība, taču tā nebija pa prātam tuvējo teritoriju īpašniekiem, kuri norādīja -M projekta realizācija plānota piekrastes aizsargjoslā un tā, iespējams, kaitēs blakus esošajai kāpai.

Likumdošana gan pieļauj apbūvi uz veciem pamatiem, taču Bašarins nodomājis tos nojaukt un ielikt jaunus - viņš saņēmis būvinženiera atzinumu, ka agrākie pamati nespēs izturēt jaunu celtni. VNĪA norāda, ka nomniekam nav tiesību šādi rīkoties, savukārt FM, kuras personā zemesgabals pieder valstij, secinājusi, ka nomnieks nav ievērojis līguma nosacījumus - viņš nojaucis paviljonu bez iepriekšējas saskaņošanas ar VNĪA. Atbildot uz A.Bašarinam iznomātajai teritorijai kaimiņos esošā zemesgabala īpašnieces Ilmes Dukas sūdzību, FM norāda uz nepieciešamību risināt jautājumu par līguma laušanu. Patlaban VNĪA apsver šādas rīcības juridiskās sekas un iespējamos zaudējumus, informēja VNĪA pārstāve Inese Kreicberga. Zaudējumi varētu rasties, kompensējot uzņēmēja tēriņus par ēkas nojaukšanu.

Duka vērsusies ar iesniegumu arī Ģenerālprokuratūrā, lūdzot izlemt par krimināllietas ierosināšanu pret Bašarinu - par valsts īpašuma tīšu iznīcināšanu. Viņa lūgusi, lai prokuratūra prasa VNĪA lauzt nomas līgumu. Iesniegums pārsūtīts Rīgas tiesu apgabala prokuratūrai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!