Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras (VOAVA) direktorei Lūcijai Akermanei par prēmiju izmaksāšanu ir izteikts tikai mutisks aizrādījums, informēja Veselības ministrija (VM).

VOAVA direktore nav pārkāpusi likumu, tāpēc šai gadījumā par bargāka soda piemērošanu nav iespējams runāt, norāda ministrija. Tai pat laikā Akermanes rīcība ir bijusi neadekvāta, jo, ņemot vērā sarežģīti ekonomisko situāciju valstī, tā nav bijusi ētiska, atzīst ministrija.

Taču veselības ministrs Ivars Eglītis (TP) Akermanes rīcību izprotot, jo ar šo soli viņa ir mēģinājusi motivēt darbinieku darbu aģentūrā, kurā neesot pietiekami lielas algas.

Tomēr ministrs VOAVA vadītājai norādījis, ka turpmāk, sperot noteiktus soļus, ir rūpīgāk jāizvērtē, kādu rezonansi tas varētu izraisīt plašākā sabiedrībā, kā arī jāizvērtē, kādas sekas tas varētu radīt gan VOAVA , gan veselības aprūpes budžetā.

Jau ziņots, ka VOAVA līdz šī gada 1.oktobrim prēmijās izmaksājusi 235 396 latus, kas ir 8% no VOAVA algas fonda.

Līdz 2008.gada 1.oktobrim VOAVA ir izmaksājusi divas prēmijas - 7.jūlijā 110 799 latus, kas bija 50% no vidējā mēneša darba algas fonda jeb vidēji uz vienu VOAVA darbinieku 333 lati. Otra prēmija izmaksāta 30.septembrī 124 594 latu apmērā, kas bija 56% no vidējā mēneša darba algas fonda jeb vidēji 374 lati vienam darbiniekam.

Sākumā, uzzinot par Akermanes rīcību, Eglītis gan savos izteikumos bija asāks, norādot, ka nav saprotams, kā pašreizējā ekonomiskajā situācijā ir iespējams piešķirt prēmijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!