Foto: DELFI
Zvērināts advokāts Romualds Vonsovičs savā pieteikumā tiesai pret Valsts kanceleju (VK) saistībā ar viņa iesnieguma Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (V) "nopludināšanu" "noklusē būtiskus faktus vai runā nepatiesību", paziņojumā medijiem norāda portāls "Pietiek.com", kurā iepriekš tika pilnībā publicēts Vonsoviča iesniegums.

Portāla redakcija paziņojumā, kas tapis, atsaucoties uz informācijas aģentūras LETA 14.maijā vēstīto, ka Vonsovičs vērsies tiesā pret Valsts kanceleju (VK) par iestādes faktiskās rīcības atzīšanu par prettiesisku, rakstīts, ka advokāts "esot norādījis, ka "viņam bijis liels pārsteigums, kad savu premjerministrei adresēto iesniegumu viņš ieraudzīja pilnībā publicētu portālā "Pietiek.com"".

"Portāls "pietiek.com" ar šo paziņo, ka minētajam advokātam nez vai būtu bijis jābūt ļoti pārsteigtam, ieraugot nopublicētu savu "LR pilsoņa vēstuli". "Pietiek.com" uzskata, ka minētais advokāts savā pieteikumā noklusē būtiskus faktus vai runā nepatiesību," teikts paziņojumā.

"Šāds uzskats pamatojams ar to, ka minētā iesniegumu kopiju "Pietiek.com" pārstāvim nodeva persona, kas atgādināja kādu R. Vonsoviča advokātu biroja darbinieku," norādīts portāla paziņojumā.

"Šis darbinieks pazīstams ar to, ka viņam pēdējā laikā sākušās profesionālas nepatikšanas saistībā ar neētiskiem izteikumiem sociālajos tīklos un īpatnām gastronomiskajām tieksmēm, kas liktu turēties no viņa pa gabalu jebkuram labi barota suņa saimniekam," teikts paziņojumā.

"Ja būs nepieciešams, "Pietiek.com" pārstāvis šajā paziņojumā sniegto informāciju apstiprinās arī tiesā. "Pietiek.com" uzskata, ka, vēršoties tiesā pret VK ar nepatiesu pieteikumu, advokāts Romualds Vonsovičs mēģina turpināt viņam, visticamākais, pasūtīto vai viņa paša biznesam izdevīgo kampaņu pret Valsts kancelejas lēmumiem starptautisko tiesvedību risināšanā," norādīts paziņojumā.

Portāls informē, ka Valsts policija pašlaik pēc "pietiek.com" pārstāvja iesnieguma saņemšanas veic resorisko pārbaudi par to, vai advokāts Vonsovičs nav noklusējis vai piesedzis apjomīgas Latvijas valsts apzagšanas shēmas. "Manā rīcībā ir informācija par shēmām, kuras tiek veidotas, lai no Latvijas valsts izkrāptu būtiskas, daudzu desmitu miljonu eiro mērāmas mantiskas vērtības," portāls citē advokāta vēstuli, saistībā ar kuru viņš vērsies tiesā.

Jau vēstīts, ka Vonsovičs vērsies tiesā pret VK par iestādes faktiskās rīcības atzīšanu par prettiesisku saistībā ar viņa iesnieguma nopludināšanu.

Prasības pieteikumā Administratīvajai rajona tiesai advokāts ir norādījis, ka viņš aprīļa sākumā nosūtījis Straujumai adresētu iesniegumu "Par valsts interesēm kaitējošām Valsts kancelejas direktores Elitas Dreimanes darbībām", tomēr viņam bijis liels pārsteigums, kad savu premjerministrei adresēto iesniegumu viņš ieraudzīja pilnībā publicētu portālā "Pietiek.com", bet jau nākamajā dienā izlasīja Valsts kancelejas izplatīto informāciju, ka Dreimane viņu iesūdzējusi tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!